Milletvekili Kendirliden Ahi Evran Yılı açıklaması

Ahi Evran Yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Ahiliğin başkent Kırşehir için hayırlara vesile olmasını diledi.


Gündem 21.02.2021 11:00:00 0
Milletvekili Kendirliden Ahi Evran Yılı açıklaması

KIRŞEHİR (Kırşehir Kısa Haber) 

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Ahi Evran Yılı’ genelgesinin ardından yazılı açıklamada bulundu.

Milletvekili Kendirli tarafından yapılan açıklamada, “2021 yılı ‘Ahi Evran Yılı’ olarak kutlanacağı açıklanmıştır. 2021 Ahi Evran Yılı’nın, Ahiliğin başkenti Kırşehir’imiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” denildi.

Ahilik Teşkilatının yüzyıllardır usta-çırak ilişkisi ile ayakta olduğunun ifade edildiği yazılı açıklamada; “Pirimiz Ahi Evran’ın doğumunun 850’nci sene-i devriyesi olan 2021 yılının, UNESCO tarafından da anma ve kutlama yıldönümleri arasında olmasına karar verilmiştir.  Temelinde birlik, dirlik, kardeşlik, yiğitlik, ahlak, bilim ve sanat, kaliteli ve yenilikçi üretim ve adil paylaşım ile kadına hürmetin bulunduğu Ahilik kültürümüz, Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesinde, Selçuklu ve Osmanlı devletlerimizin asırlar boyu bu topraklarda hüküm sürmesinde başat rol oynamıştır. ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ şiarıyla üretirken, ticaretini yaparken Hakk’ı gözeterek milletine, toplumuna da fayda, değer sağlamayı, harama meyletmemeyi, dünya malına tamah etmemeyi, kendi muhtaç iken bile başkasına verecek kadar cömert olmayı öğütleyen Ahi Evran Hazretlerinden, Pirimizden öğrenecek çok şey olduğunu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız” ifadelerine yer verildi.


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba