Milletvekili Orhan Atalay elleriyle maske dikti

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) başlattığı meslek liselerinin altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Genel Sekreter İbrahim Taşdemir’le birlikte liseleri gezen Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, maske dikip gruba dağıttı.


Gündem 6.02.2021 14:30:00 0
Milletvekili Orhan Atalay elleriyle maske dikti

ARDAHAN (İGFA) - SERKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’taki meslek liselerinin altyapısını güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir Ardahan kent merkezi ile Göle ilçesindeki mesleki ve teknik liseleri gezerek okulların altyapısıyla ilgili okul müdürlerinden bilgi aldı. Atalay ve Taşdemir kent merkezinde Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek atölyeleri gezdi ve burada üretilen malzemeleri inceledi.

Milletvekili Orhan Atalay ve SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir daha sonra Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Lisede her türlü dezenfektan ve maske üretimi yapıldığını öğrenen Atalay ve Taşdemir, okul müdürlerine teşekkür etti. Taşdemir, mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesi için ihtiyaçların tespit edilerek SOGEP’e başvuruda bulunabileceğini söyledi.

Milletvekili Atalay ile SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, lisede maske üretimi yapılan atölyeyi gezerek, çalışanlarla bir süre sohbet etti. Orhan Atalay daha sonra dikiş makinesinin koltuğuna oturarak maskelerin ipliklerini dikmeye başladı. Maskeleri makineden geçiren Atalay, son halini verdiği maskeleri gruba dağıttı.

Ardahan Milletvekili Atalay ile Genel Sekreter Taşdemir, Ardahan’daki ziyaretlerinin ardından Göle ilçesine giderek buradaki mesleki ve teknik liseleri gezdi. Meslek liselerinin altyapısının güçlendirilmesi için burada yapılan toplantıya Göle Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı İlhan Güntekin, SERKA Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birim Başkanı Ramazan Mutlu Doğaner, Köprülü Belde Belediye Başkanı Yücel Akkoç, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ersin Arslan,  KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya,  TKDK İl Koordinatörü Yusuf Güder ile Göle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, ilçede teknik eleman ihtiyacının çok fazla olduğunu belirterek, mesleki ve teknik liselerin bu ihtiyaca cevap verebileceklerini söylerken, liselerdeki mobilya bölümlerinin Türkiye’nin en kaliteli ağaçlarından biri olan Göle’nin sarıçam ağaçlarını değerlendirerek her türlü mobilya üretimi ve katma değeri yüksek ürünleri üretebileceğini vurguladı.

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ise, mesleki ve teknik liselere Ajans olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Bölgemizin kalkınması için gençlerimizin hem kaliteli eğitim alarak üretime katılması hem de liselerdeki beşeri sermayenin geliştirilmesi konusunu çok önemsiyoruz. Bölgemizde beşeri sermayenin gelişmesi aynı zamanda göçün de azalmasını sağlayacaktır” diye konuştu.


FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor
LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni