Milletvekili Özçelik'ten 19 Eylül Gaziler günü mesajı


Gündem 19.09.2020 23:08:00 0
Milletvekili Özçelik

  AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, 19 Eylül 'Gaziler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, mesajında, Türk milletinin tarihi boyunca şehit ve gazilerin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethettiğini, devletler kurduğunu, en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıktığını belirtti. Milletvekili Bayram Özçelik, Mesajında şu görüşlere yer verdi; “.

 

Tarihimiz boyunca kendine ‘gaza’ anlayışını şiar edinen aziz milletimiz, gazilerimiz ve şehitlerimizin kanıyla sulanan topraklarımızda, zaferlerle dolu bir medeniyeti inşa etmiştir.

 

Tarihimizde başta 1071’deki Malazgirt Meydan Muharebesi olmak üzere, Miryekefelon Savaşı, Selçukluların Haçlı Seferlerine Karşı 200 yıl süren vatan mücadelesi, Kudüs’ün Fethi, İstanbul’un Fethi, İstiklâl Savaşı gibi birçok büyük galibiyet ve destansı mücadele, dönüm noktası olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. 

 

Tarih boyunca bağımsızlığına gölge düşürmeyen milletimiz, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmadığını 15 Temmuz’da yaşanan Hain Darbe Girişimi karşısında duruşu ile bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Kahraman milletimiz bu özelliği ile tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamadığı gibi, yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde mazlum milletlerin ilham kaynağı olmuştur.

 

Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevreler huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar. Fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimiz bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam etmekte ve bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar" ifadelerini kullandı. Şehit Yakınları ve Gazilere kapsamlı hakların tanındığını belirten Milletvekili Özçelik “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yönelik istihdamdan sağlığa, eğitim ve öğrenimlerinden sosyal yaşamlarına kadar kapsamlı haklar tanıldı, hizmetler götürüldü.

 

Bu anlamda her zaman onların ve emanetlerinin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Burdur halkı adına, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim." Dedi.   


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü