Milletvekili Uğur Meşhur Melli Yemiş'ini Vali Arslantaş'a Tanıttı


Siyaset 31.08.2020 20:05:00 0
Milletvekili Uğur Meşhur Melli Yemiş

AK Parti Burdur milletvekili Sayın Yasin UğurBurdur Valisi Sayın Ali Arslantaş ve Bucak Kaymakamı Sayın Erol Tanrıkulu ile Coğrafi İşaretli Melli İnciri ile ünlü Kocaaliler Beldesi’ni ziyaret etti.

Belde programına Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökce'yi ziyaret ederek başlayan heyet Başkan Gökçe’den belediyenin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi aldı. Akabinde vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi.

Ziyaretinin devamında ise 2018 yılında coğrafi işaret alarak marka olma yolunda ilerleyen Melli İncirini topladılar.

Yapılan ziyaretler hakkında açıklama yapan milletvekili Yasin Uğur ‘Hem Kocaaliler Beldemizdeki vatandaşlarımızla bir araya gelmek hem de 2018 yılında coğrafi işaret alarak marka olma yolunda ilerleyen Melli İnciri hasadına katılmak için bugün Sayın Valimiz Ali Arslantaş ve Sayın Kaymakamımız Erol Tanrıkulu ile Kocaaliler Beldemize bir ziyaret gerçekleştirdik. Biz yörenin bir evladı olarak bu doğal lezzetin kıymetini elbette çok iyi biliyoruz. Bu lezzeti herkesin tatması ve yöre halkının refah seviyesinin artması için Melli İnciri’ni hem tanıtmak hem de üretimini arttırmak adına girişimlerde bulunuyoruz. Sadece bu bölgede yetişen bu eşsiz lezzetin doğallığını koruyarak üretimini arttırmak ve pazarlama sorunlarını çözmek istiyoruz. Bugün de Burdur Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a Melli İnciri’ni yerinde tanıtmış ve ürün hakkında detaylı bilgi vermiş olduk. Hem yaş olarak hem de kuru olarak tüketilebilen Melli İnciri’nin bölge halkına ekonomik katkısının artması için neler yapılabileceği konusunda istişarede bulunduk.’ dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde