Milletvekili ve bürokratlık için kulis ve yarış başladı

2023 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine aylar kala, partilerin Genel Merkezleri hareketlendi. Siyasi partiler, milletvekili adayları için il il tarama yaparken, milletvekili olmak isteyen yeni isimler ellerinde hediyelerle


Siyaset 6.11.2022 18:47:00 0
Milletvekili ve bürokratlık için kulis ve yarış başladı

2023 seçimlerine aylar kala siyaset sahnesi ısınıyor.

Yeni dönemde görev almak için kendine hedef koyanlar Ankara'nın yollarını aşındırmaya başladı. Ankara'daki çevresine, bir yakınına ya da kendi potansiyeline güvenenler kulis çalışmalarına başlıyor.

Seçimlere aylar kala siyasi partilerde milletvekilli adaylık listesi telaşı başladı. AK Parti başta olmak üzere siyasi partiler, yeni yüzler için şehir şehir anketler düzenleyip nabız yokluyor. Milletvekili olmak isteyen yeni isimler de ellerinde Gül ürünleri, ceviz ezmesi, muz, zeytinyağı, mandalina, cezerye gibi yöresel hediyeleri ile genel merkezlerin kapısını çalıyor. Erkene alınmaz ise Haziran ayında yapılması planlanan seçimler Cumhurbaşkanı adaylarının yanı sıra milletvekili ve aday adaylarının da  yarışına sahne olacak.

Yeni isimler, vekilleri endişelendiriyor.

Bürokrasiden, belediye başkanlarından, il ve ilçe teşkilatlarından milletvekili olmak için gelen yoğun talep de mevcut vekilleri de endişelendiriyor. Önümüzdeki seçimlerde ilk kez milletvekili olmak isteyen aday adayları şimdiden parti genel merkezlerine Anadolu'dan getirdikleri yöresel ürünlerle parti yöneticilerini ziyaret ediyor.

Zeytinyağı, mandalina, incir, kayısı, cezerye... 

Beraberlerinde hediye olarak zeytinyağından mandalinaya, incir, kayısı, cezeryeden limona bir çok yöresel ürün getirerek dağıtıyorlar. Öte yandan hem iktidar hem de muhalefette, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı bürokrasi avantajından yararlanmak isteyenler var. 

2 bin üst düzey bürokratın görevi dolacak

Anayasa gereği Cumhurbaşkanı ile birlikte yaklaşık 2 bin üst düzeyde bürokratın görev süresinin dolacak olması, birçok ismin gözünü bürokrasiye dikmesine yol açtı. 2 bin kişilik boşalacak kadro için bürokraside yarış ve kulis hızlandı... Batı Akdeniz illerimiz olan Antalya, Isparta ve Burdur'da kimler aday adaylığı için fırsat kolladığı gün beklediğini yakında sizlerle paylaşacağız.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu
Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek