Milletvekili Yasin Uğur'dan 23 Nisan Mesajı


Gündem 23.04.2022 01:30:00 0
Milletvekili Yasin Uğur
Kıymetli Burdurlu hemşehrilerim,
23 Nisan 1920, Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır sözünden hareketle ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiği, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına Milli İradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirdiği ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Meclisimiz kurulduğu ilk günlerde istiklalimize kastedip istikbalimize halel getirmek isteyenlere karşı mücadelesini zaferle sonuçlandırmış, bugün de demokrasi temelinde milli birlik ve beraberliğimizin temsilcisi olmaya devam etmektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.
Günümüzde dünya çocukları ile birlikte kutlanmaya başlanan ve evrensel bir bayram haline gelen 23 Nisan’da, sevincimizi ve coşkumuzu dili, rengi, kültürü farklı ancak aydınlık yürekleriyle ışık ve neşe saçan dünya çocukları ile birlikte paylaşma imkânı bulmaktayız.
Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı