Milli duygulara Ege şivesi ile tercüman oldular

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı dolayısıyla İzmir Bergama’daki törene katılanlar, Ege şivesi ile "Bizim ki İstiklâl Marşı, başka yazılamaz gari" diyerek milli duygulara tercüman oldular.


Gündem 12.03.2021 15:00:00 0
Milli duygulara Ege şivesi ile tercüman oldular

İZMİR (İGFA) - Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100ncü yıl dönümü Bergama’da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Şiirlerin okunması ile devam eden tören ’10 Kıta Bir Vatan. İlelebet İstiklal’ temalı ortaokullar ve ilkokullar arası yapılan şiir, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Öte yandan kapsamlı bir şekilde hazırlıkları yapılan tören, Koronavirüs salgının son günlerde tırmanışa geçmesi nedeniyle alınan önlemler kapsamında kısa tutuldu.   

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 100. yıl dolayısıyla yaptığı yayınladığı mesajında, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesinin İstiklal Marşı mısralarında yer aldığına işaret ederek, bu marşı bize armağan eden Milli Şair Mehmet Akif Ersoyu saygı ile andı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi