Milli Eğitimden özel sohbetin çarpıtılmasına açıklama


Gündem 14.09.2022 04:30:00 0
Milli Eğitimden özel sohbetin çarpıtılmasına açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Özere atfedilen özel sohbet içeriğinden sosyal mecralarda çarpıtılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - KPSS mağduru öğretmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le görüşmelerinin ardından bir öğretmenin Sözcü Gazetesine yaptığı açıklamaların oluşturduğu tartışma sürüyor.

Gazetedeki haberde söz konusu öğretmenin Bakan Özerin “Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor,” dediğini aktardığı ifade edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımlandı.

Bakanlık açıklamasında, "Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

 


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı