Milyonlarca sürücüye büyük kolaylık sağlayacak köprü açıldı

Osmangazi Köprüsünden sonra aynı sistemle temeli 2018 yılında atılan yeni Tohma köprüsü 517,5 metre uzunluğunda ve 21 metre yükseklik ile 16 metre genişliğinde inşa edildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Malatya üzerinden Karadenize bağlayacak, itm


Gündem 7.02.2021 12:00:00 0
Milyonlarca sürücüye büyük kolaylık sağlayacak köprü açıldı

MALATYA (İGFA) - Malatya-Sivas karayolunda bulunan Karakaya Baraj Gölü üzerinde ‘itme sürme yöntemi’ ile inşa edilen Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımı ile ulaşıma açıldı.

Yapımında 12 bin metreküp beton, 2 bin 700 ton çelik ile 4 bin 360 metre fore kazık kullanılan köprünün kenarları ise deprem izolasyonlu olarak yapıldı. Çift şeritli eski köprünün yanına inşa edilen yeni Tohma Köprüsü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Malatya üzerinden Karadenize bağlayacak.

İtme-Sürme Yöntemi ile yapılan köprümüzün kirişleri için 2 bin 700 ton çelik, 13 bin metreküp demirli beton ve 4 bin 500 ton betonarme demir kullanıldı. Köprü imalatında; 146 bin metreküp yarma kazı yapıldı. Proje ile Malatya-Hekimhan-Sivas arasında kuzey-güney aksında bölünmüş yol bütünlüğü sağlandı.

Kamuoyuna açıklanan Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı’ndaki hedeflere uygun olarak çalıştıklarını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bu yol ve köprü ile birlikte, Malatya’nın konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım ihtiyacını sağlarken, trafik kazalarını da azaltmış oluyoruz” dedi.




Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...