MİMAR SİNAN CADDESİ’NDE KÖY OTOBÜSÜNÜN NE İŞİ VAR?


Yaşam 7.02.2020 15:35:00 0
MİMAR SİNAN CADDESİ’NDE KÖY OTOBÜSÜNÜN NE İŞİ VAR?

Belediye Başkanı Başdeğirmen açıkladı. Emniyet, Mimar Sinan Caddesi’nden geçiş yapan 15 köy otobüsü ve minibüsüne 106’şar TL para cezası kesti.

Köy, kasaba ve ilçelerden gelen otobüs ve minibüslerin güzergah değişikliği Isparta gündeminde tartışma konusu oldu. Otobüslerin Migros kavşağının oradan dönüp, Köy Garajı’na girmesine yönelik uygulama tepkilere neden olunca şimdilik ertelendi. Isparta Belediyesi, yeni güzergah belirleyip, İl Trafik Komisyonu’nun onayına sunacak.

2017 YILINDA MECLİS KARARI ALINMIŞBelediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuya ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:“Isparta’da nerede ne olursa tek akla gelen yer Belediye. Belediye olarak sorumluluklarımızı biliyoruz. Bizi arayanlar oldu. Bizimle alakası olmayan bir konu. Uygulama 2017 yılında Belediye Meclis kararı ile başlatılmış. Meclis kararı İl Trafik Komisyonu’na götürülmüş ve kabul edilmiş. Sonrasında güzergah çizilmiş. Ancak 10 gün uygulandıktan sonra kaldırılmış, uygulanmamış.

ŞEHİR İÇİNDE SERVİS YAPILIYOR

Ama şu an öyle bir hal almış ki; köy, kasaba, ilçe otobüsleri IYAŞ’a kadar gidiyor. Mahalle aralarında evlere kadar servis yapılıyor. Emniyet bu konuda bir tedbir almış. 15 araca ceza kesilmiş. 106 TL’lik bir ceza. Caydırıcı olsun diye uygulanmış. Bu cezalar nerede yazılmış biliyor musunuz? Mimar Sinan Caddesi’nde. Köy minibüslerinin ya da otobüslerinin Mimar Sinan Caddesi’nde ne işi var? Nasıl giriyorlar? Şu an problemsiz bir şekilde yürüyor. Ancak biz yeni güzergah belirliyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla, ilçe temsilcilerimizle görüşüyor, istişare ediyoruz. Yeni bir güzergah oluşturup, İl Trafik Komisyonu’na sunacağız.”

Antalya’da lisede kavga: 9. sınıf öğrencisinin çenesi kırıldı Teneffüste çıkan kavgada 15 yaşındaki öğrenci ağır yaralandı. 5 saatlik ameliyat geçiren Muhammed Ç.’nin en az bir dönem okuldan uzak kalacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Manavgat’ta Feci Kaza: Midibüs Devrildi, 1’i Ağır 7 Yaralı Antalya’nın Manavgat ilçesinde hafif ticari aracın yolcu midibüsüne arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kredi Danışmanlığı Vaadiyle 1 Milyon 650 Bin Liralık Vurgun Antalya’da sosyal medya üzerinden kredi danışmanlığı vaadiyle gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık olayında 1 şüpheli yakalandı.
Antalya AK Parti’de “Ramazan Yollarda” Coşkusu Korkuteli’nde AK Parti MKYK Üyesi ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli’nde hem iftar programına hem de “Ramazan Yollarda” etkinliğine katıldı.
Yağış Hattı Türkiye’ye Girdi: Batı Bölgelerinde Kuvvetli Yağmur Yağışlı hava yurda giriş yaptı. İlk olarak Edirne’de etkili olan sistemin bugün özellikle batı bölgelerinde kuvvetli yağış bırakması bekleniyor.