Minik okurlar arkeoloji ile tanışıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilkokul düzeyindeki çocuklar üzerinde kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesine yönelik bilinç oluşturmak amacı ile “Biri Arkeolog mu dedi?” adlı resimli hikaye kitabını hazırladı.


Gündem 31.03.2021 11:30:00 0
Minik okurlar arkeoloji ile tanışıyor

ANKARA (İGFA) - “Biri Arkeolog mu dedi?” adlı resimli hikâye kitabını hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, arkeolojiye meraklı bir kız çocuğunun yaşadığı maceraları minik okurlara anlatıyor. 

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi Başkanlığınca hazırlanan hikâyenin kahramanı Defne, şahit olduğu bir kaçak kazı olayı sonrasında arkadaşlarıyla birlikte kültür varlıklarını korumanın önemini keşfediyor. Sefa Ceran Öztürk’ün kaleme aldığı, Bengi Gençer’in resimlendirdiği hikâye kitabında kültür varlıkları, kazı, keyifli sohbetler, kültür varlığı kaçakçıları, jandarma, müze bu heyecanlı öykünün parçalarını oluşturuyor.

Müzelerde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde kullanılacak olan kitabın elektronik versiyonuna tüm çocukların kolaylıkla ulaşabileceğini duyuran bakanlık, kitaba Bakanlığın “e-kitabım” mobil uygulaması ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün internet sitesinde de ulaşılabileceğini bildirdi.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor