Mobil oyuna ayrılan vakit yüzde 40 oranında arttı!


Gündem 25.10.2021 12:30:00 0
Mobil oyuna ayrılan vakit yüzde 40 oranında arttı!

Mobil uygulama pazarına ilişkin hazırlanan 2021 yılı raporunun önemli veriler sağladığını belirten uzmanlar, yatırımların yüzde 75’inin oyun sektörüne yapıldığına ve yatırım tutarının da 100 milyar doları bulduğuna dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Akıllı telefonlarda geçirilen vakitler arttıkça, sosyal medya mecralarının yanı sıra mobil oyunların da önemi günden güne artıyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik, dijital oyunların dönüşümü ve çizgi filmlerin tasarım süreci ile ilgili bilgiler paylaştı.

Oyun oynamak ve oyun yapmanın birbirinden çok farklı durumlar olduğunu ifade eden Doç. Dr. İpek Çevik, “Oyun oynarken geçirilen keyifli vakitler, oyun tasarımı sürecinde çözülmesi gereken birtakım problemler çıkarır. Bir oyun tasarımcısı oyun oynarken, oyunun üretim sürecini anlamak için oynar. Dolayısıyla aldığı keyif de öğrendiği yenilikler ve kendi oyun tasarımlarına sunacağı katkı ile şekillenir.” dedi.

MOBİLİN ÖNEMİ ARTIYOR

İnternet ile birlikte akıllı telefon ve tabletlerin günlük hayatın bir parçası haline geldiğini hatırlatan Çevik, “Bilgisayarın cepte taşınabilecek kadar küçülmesi, donanım özelliklerinin üst seviyelere taşınması ve harici bir yönlendirici olmaksızın dokunmatik büyük ekranlara sahip olması kullanıcıların masaüstü bilgisayardan akıllı telefonlara yönelmelerini sağladı. Akıllı telefonlarda geçirilen vakitler arttıkça, sosyal medya mecralarının yanı sıra mobil oyunların da önemi günden güne artıyor” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı