MOBİLYA SEKTÖRÜNDE KDV MEMNUNİYETİ SEKTÖR VİTES YÜKSELTTİ


Yaşam 4.02.2020 19:07:00 0
MOBİLYA SEKTÖRÜNDE KDV MEMNUNİYETİ SEKTÖR VİTES YÜKSELTTİ

Mobilya Sanayicileri Sektör Temsilcisi İrfan Özkutlu , KDV indirimiyle birlikte sektörün önünün açıldığını belirterek, bu kararla mobilyacıların vites yükselteceğini söyledi.

“Yeni yıla böyle bir indirim ile girmek son derece önemli” diyen Özkutlu, şöyle devam etti:

“KDV indirimi her şeyden önce satışları olumlu etkileyecek. Evlenecek kişilerin önü açılacak, düğün sayısı çoğalacak ve sadece mobilya sektörü değil, çok farklı alanlar da doğrudan olumlu etkilenecek.

2020 yılı için hedeflerimizi bu kararla birlikte şimdiden artırdık. KDV indirimi sadece bizleri ve vatandaşı mutlu etmekle kalmayacak, istihdama da doğrudan etki edecek. Çünkü satışların arttığı her sektörde istihdam artar, böylece işsizlik azalır ve dolayısıyla Hazine’ye aktarılan paylar da artar. KDV indirimini tüm bu başlıklar açısından son derece değerli buluyoruz.”

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE 

KAYIT DIŞILIK AZALACAK

İmaj Mobilya Sahibi Özkutlu, KDV indirimini sektör açısından ‘dönüm noktası’ olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Mobilya sektörünün Türkiye ekonomisi için en önemli kaynaklardan biri olduğuna işaret eden Özkutlu, şunları söyledi:

“Daha önce aşamalı indirildiği dönemler oldu. 2010, 2017, 2018 ve 2019’un ilk 6 ayında bunu test ettik. O dönemlerde gördük ki KDV indirimi olduğu zaman sektör adeta şaha kalkıyor. Şimdi de böyle olacağına inanıyoruz.

Sektördeki yüksek KDV oranı maalesef kayıt dışılığı da beraberinde getiriyordu. Şimdi koca bir sektörün kayıt içine çekileceği bir döneme şahitlik edeceğiz. Üretici, tüketici ve hazine hep birlikte kazanacak.

Türkiye’de mobilya sektörünün 25 milyar dolar üretim hacmine ulaşma ihtimali var. Avrupa’nın her açıdan merkezi olan bir ülkeyiz. 2020 başı itibarıyla atılan KDV indirimi adımının Avrupa hedeflerimize ulaşmamızda da taşıyıcı kolon olacağına inanıyoruz. KDV’nin yüzde 8 olduğu dönemlerde biz her zaman dünya pazarından pay aldık. Şimdi de oldukça benzer bir süreç bizleri bekliyor.”

'Emekli maaşı'nı almak için dilekçe yazan Muhittin Böcek'e ret Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ünvanı elinden alınan tutuklu Muhittin Böcek'in dairelerine, araçlarına, nakit parasına, başkanlık maaşına, huzur hakkı ödemelerine ve emekli maaşına soruşturma kapsamında el konuldu.
Isparta Emniyeti’nden Bir Haftalık Bilanço Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bir haftalık sıkı takip sonucunda 46 aranan şahıs adalete teslim edildi.
Antalya’daki otobüs faciasında can kaybı 10’a çıktı Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde sis ve kaygan yolun neden olduğu otobüs kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu. Hayatını kaybedenler arasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sudem Çakmak da bulunuyor.
Isparta Müftülüğü’nden Berat Kandili’ne özel program Isparta Müftülüğü, Berat Kandili dolayısıyla 2 Şubat Pazartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, sohbet ve duaların yer alacağı özel bir program düzenliyor.
Otobüs Kazası Üniversiteyi Yasa Boğdu Antalya’daki Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden 10 Kişiden 3’ünün Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Olduğu Belirlendi