MOBİLYA SEKTÖRÜNDE KDV MEMNUNİYETİ SEKTÖR VİTES YÜKSELTTİ


Yaşam 4.02.2020 19:07:00 0
MOBİLYA SEKTÖRÜNDE KDV MEMNUNİYETİ SEKTÖR VİTES YÜKSELTTİ

Mobilya Sanayicileri Sektör Temsilcisi İrfan Özkutlu , KDV indirimiyle birlikte sektörün önünün açıldığını belirterek, bu kararla mobilyacıların vites yükselteceğini söyledi.

“Yeni yıla böyle bir indirim ile girmek son derece önemli” diyen Özkutlu, şöyle devam etti:

“KDV indirimi her şeyden önce satışları olumlu etkileyecek. Evlenecek kişilerin önü açılacak, düğün sayısı çoğalacak ve sadece mobilya sektörü değil, çok farklı alanlar da doğrudan olumlu etkilenecek.

2020 yılı için hedeflerimizi bu kararla birlikte şimdiden artırdık. KDV indirimi sadece bizleri ve vatandaşı mutlu etmekle kalmayacak, istihdama da doğrudan etki edecek. Çünkü satışların arttığı her sektörde istihdam artar, böylece işsizlik azalır ve dolayısıyla Hazine’ye aktarılan paylar da artar. KDV indirimini tüm bu başlıklar açısından son derece değerli buluyoruz.”

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE 

KAYIT DIŞILIK AZALACAK

İmaj Mobilya Sahibi Özkutlu, KDV indirimini sektör açısından ‘dönüm noktası’ olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Mobilya sektörünün Türkiye ekonomisi için en önemli kaynaklardan biri olduğuna işaret eden Özkutlu, şunları söyledi:

“Daha önce aşamalı indirildiği dönemler oldu. 2010, 2017, 2018 ve 2019’un ilk 6 ayında bunu test ettik. O dönemlerde gördük ki KDV indirimi olduğu zaman sektör adeta şaha kalkıyor. Şimdi de böyle olacağına inanıyoruz.

Sektördeki yüksek KDV oranı maalesef kayıt dışılığı da beraberinde getiriyordu. Şimdi koca bir sektörün kayıt içine çekileceği bir döneme şahitlik edeceğiz. Üretici, tüketici ve hazine hep birlikte kazanacak.

Türkiye’de mobilya sektörünün 25 milyar dolar üretim hacmine ulaşma ihtimali var. Avrupa’nın her açıdan merkezi olan bir ülkeyiz. 2020 başı itibarıyla atılan KDV indirimi adımının Avrupa hedeflerimize ulaşmamızda da taşıyıcı kolon olacağına inanıyoruz. KDV’nin yüzde 8 olduğu dönemlerde biz her zaman dünya pazarından pay aldık. Şimdi de oldukça benzer bir süreç bizleri bekliyor.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü