Gündem

Gündem Haberleri

Moda değil tehlike


Gündem 18.04.2020 21:17:00 0
Moda değil tehlike

Koruyucu önlem olarak karşımıza çıkan ve farklı renk ve modellerle yayılmaya başlayan maskeler için uzmanlardan uyarı geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yayılmasının ardından koruyucu önlem olarak tek renkle karşımıza çıkan maskeler farklı renk ve modellerle yayılmaya başladı. Bazı tekstil firmalarının moda olarak kıyafetlere özgün farklı renk ve stillerle ürettikleri maskeler Antalya'daki birçok iş yerinin vitrinlerini süslemeye başladı. Satışı yasak olan maskelerin, satın alınan kıyafetle birlikte ücretsiz olarak verilmesi dikkat çekti.

MASKE AKSESUAR DEĞİL
Moda olarak görülen maskeler için uzmanlardan uyarı geldi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Hülya Arık, maskenin önemine değinerek, "Maske takmanın amacı; ağızdaki partiküllerin etrafa saçılmasını önlemek için koruyucu bir bariyer. Karşımızdaki insanı korumak amaçlı olduğu gibi doğru kullanılması gerekiyor. Maske bir aksesuar değil, koruyucu bir bariyerdir" dedi.

DOĞRU KULLANALIM
Firmaların aksesuar gibi ürettikleri maskelerin sağlıklı olmadığını belirten Arık, "Ağız kısmını mutlaka kapatmalı ve burun kısmında metal olması gerekiyor. Cerrahi maskeye ulaşamıyorsak o maskeyi de kullanabiliriz ama doğru kullanım çok önemli. Burunda metal aparat olacak şekilde yüzü tamamen kapatmasını öneriyoruz" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü