Gündem

Gündem Haberleri

Moda değil tehlike


Gündem 18.04.2020 21:17:00 0
Moda değil tehlike

Koruyucu önlem olarak karşımıza çıkan ve farklı renk ve modellerle yayılmaya başlayan maskeler için uzmanlardan uyarı geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yayılmasının ardından koruyucu önlem olarak tek renkle karşımıza çıkan maskeler farklı renk ve modellerle yayılmaya başladı. Bazı tekstil firmalarının moda olarak kıyafetlere özgün farklı renk ve stillerle ürettikleri maskeler Antalya'daki birçok iş yerinin vitrinlerini süslemeye başladı. Satışı yasak olan maskelerin, satın alınan kıyafetle birlikte ücretsiz olarak verilmesi dikkat çekti.

MASKE AKSESUAR DEĞİL
Moda olarak görülen maskeler için uzmanlardan uyarı geldi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Hülya Arık, maskenin önemine değinerek, "Maske takmanın amacı; ağızdaki partiküllerin etrafa saçılmasını önlemek için koruyucu bir bariyer. Karşımızdaki insanı korumak amaçlı olduğu gibi doğru kullanılması gerekiyor. Maske bir aksesuar değil, koruyucu bir bariyerdir" dedi.

DOĞRU KULLANALIM
Firmaların aksesuar gibi ürettikleri maskelerin sağlıklı olmadığını belirten Arık, "Ağız kısmını mutlaka kapatmalı ve burun kısmında metal olması gerekiyor. Cerrahi maskeye ulaşamıyorsak o maskeyi de kullanabiliriz ama doğru kullanım çok önemli. Burunda metal aparat olacak şekilde yüzü tamamen kapatmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Ramazan’da Isparta’da Hakiki Diyarbakır Burma Kadayıfı Tüketimi 3-4 Kat Arttı Resul Usta, üç vardiya çalışarak taze ve hijyenik kadayıf üretimiyle Ramazan yoğunluğuna yetişiyor. Yedişehitler Mahallesi’nde hem toptan hem perakende satışla Isparta halkının favorisi oldu.
Defterdar Erdem: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele sıkı devam ediyor Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, vergi tahsilat oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu açıklayarak, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Antalya’da “büyük aile sofrası” iftarında anlamlı buluşma Antalya’da “Büyük Aile Sofrası” iftarında şehit yakınları ve gazilerle protokol bir araya gelerek Ramazan’ın birlik ve dayanışma mesajını paylaştı.
Isparta il Müftülüğü aile yılı vizyonuna güçlü katkı sunuyor Isparta İl Müftülüğü, “Aile Yılı” vizyonu kapsamında evlilik kurumunu güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürürken, müftülükte kıyılan nikâh sayısındaki artış dikkat çekiyor. İl Müftüsü Muharrem Biçer’in nikâh törenlerinde genç
Alacabel geçidi’nde kar yağışı etkili oldu Antalya-Konya karayolunun önemli geçiş noktalarından biri olan Alacabel Geçidi'nde kar yağışı etkisini göstermeye başladı.