Moda devine şok! Mağazaları tek tek kapandı


Gündem 2.07.2021 13:30:00 0
Moda devine şok! Mağazaları tek tek kapandı

İsveçli moda devi H&M, Çin boykotunun hedefi haline gelmesinden aylar sonra Çinde satışlarının düştüğünü açıkladı.

H&M, Çinin Sincan eyaletindeki Uygur Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlalleri iddiasıyla ilgili endişelerini dile getiren birkaç marka arasında yer aldı.

Açıklaması, ünlülerin markayla bağlarını kesmesine ve e-ticaret platformlarının H&Mi bırakmasına neden oldu. H&M, pandeminin etkisi hafifledikçe küresel anlamda satışlar artarken ve birçok perakende zincirinde kâra dönerken bile satışlardaki düşüşlerini duyurdu.

YÜZDE 23 GERİLEME

H&Min Çindeki satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 2021in ikinci çeyreğinde yüzde 23 düştü. H&M boykotun etkisini ölçtüğü sırada İcra Kurulu Başkanı Helena Helmersson, "Çin ile ilgili olarak durum karmaşık olmaya devam ediyor. Bunun ötesinde, daha önce söylediklerimize atıfta bulunuyoruz" dedi.

H&M ÇİNDE NEDEN BOYKOT EDİLDİ?

H&M ve Nike dahil olmak üzere bazı Batılı markalar, firmaların Uygurların pamuk üretiminde zorla çalıştırıldığı iddiasıyla ilgili endişelerini dile getirmelerinin ardından kısa süre önce Çinli alışveriş yapanlardan tepki gördü.

Mart ayında H&M, Uygurların pamuk üretiminde zorla çalıştırıldığı iddiasıyla ilgili endişelerini dile getirdikten sonra Çin çevrimiçi perakende platformu Tmall ve yerli telefon üreticilerinin uygulama mağazalarından kaldırıldı.

Ancak Mart ayının sonlarında H&M, müşterilerinin ve ortaklarının Çinin güvenini yeniden kazanmaya adadığını ve ülkeye olan bağlılığının güçlü kaldığını söyledi.

Geçen hafta, Çinde de boykotla karşı karşıya kalan Nikeın patronu, spor giyim devinin ülkedeki işini sağlam bir şekilde savundu. CEO John Donahoe, Çinli markaların rekabetiyle ilgili bir soruya cevaben "Nike Çine ait ve Çin için bir markadır" dedi.

Kaynak: Hürriyet


Hızlı trenlerde bayram hediyesi Hızlı trenlerde bayram hediyesi
TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim! TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim!
Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu
Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı