MOTOR KURYELERİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL YASA ÇIKSIN

Araştırmacı gazeteci yazar Samet Memiş'in kaleme aldığı Motor Kuryelerin güvenliği için acil yasa çıksın yazısında günümüzün en tehlikeli mesleği olan motor kuryelerin can güvenliği için yetkililere çağrıda bulundu.


Gündem 13.10.2022 00:41:00 0
MOTOR KURYELERİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL YASA ÇIKSIN

Günlük yaşamımızda hepimizin karşısına çıkan ve hatta bir çoğu arabalarımızın önüne bizlerin üzerine hızla gelen motor kuryelerle karşılaşıyoruz. Motor hızları hepimizin tuhafına gidiyor. Kimimiz kızıyor onlara kimimiz kaza yapacaklar diye de üzülüyor...

Hepsinin yaş ortalaması hep aynı 18 ile 25 yaş aralığındalar...

Hepsinin çalışma kaderine bakıyorsun hep aynı. Kimisi mecburiyetten, kimisi motosiklet merakından o işteler.

Motor kuryelerinden bahsediyorum.

Geçimlerini diken üstünde motor üzerinde karda, kışta, ayazda, yağmurda zamana karşı verdikleri amansız savaşla sağlayan o çocuklardan bahsediyorum.

Motor kuryeliği, geleceğe dair hiçbir güvencesi dayanağı olmayan günümüzün en tehlikeli mesleklerindendir. Her an ölüm ile burun burunalar. Her köşe başında bir felaket bekliyor onları.

Teknoloji çağı olması nedeniyle artık her şeyi önünde isteyen ve her şeyin ayağına gelmesini isteyen bir toplum haline geldik. Ne istiyorsak internetten sipariş ediyoruz birkaç dakika sonra ayağımıza kadar geliyor. O kısa sürede nasıl gelir diye hiç hesap etmiyoruz maalesef.

Siparişimize bakarız da siparişi getirene hiç bakmayız.

İşte bu yüzden bu çocukları hiç kimse düşünmüyor. Bu motor kuryelerin çektiği çileyi kimse göremiyor.

Bunların çalışma standartları için acil bir yasal düzenleme gerekiyor. Bu süre seçeneğini müşterilerine sunan firmalar için acil bir önlem alınması lazım. Yoksa çok canları yitireceğiz.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.