Motorine zamlardan sonra sürpriz indirim

Mazot fiyatlarına indirim geldi. Üst üste gelen zamların ardından mazot fiyatına gelen sürpriz sonrası gözler 23 Ekim güncel benzin, mazot ve LPG fiyatlarına çevrildi. İşte güncel 23 Ekim Ankara İzmir ve İstanbul mazot, benzin ve LPG fiyatları...


Gündem 23.10.2022 16:46:00 0
Motorine zamlardan sonra sürpriz indirim

OPEC'in petrol üretimini azaltma kararı sonrası uluslararası piyasalarda yükseliş yaşayan brent petrol, haftanın son iş gününü yüzde 3,11 düşüşle kapattı. Yaşanan düşüş ise beraberinde mazot, yani motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisini beraberinde getirdi. Peki, motorine ve benzine indirim gelecek mi, zam var mı? İşte güncel benzin LPG ve motorin fiyatları...

BRENT PETROLDE DALGALI SEYİR!

AA'nın haberine göre; Fiyatlar, zayıf dolar ve ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış nedenleriyle dalgalı bir seyir izliyor.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getirerek fiyatları destekliyor.

Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı da fiyatları desteklemeye devam ediyor.

Ancak, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden ABD'de talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatları baskılıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresine (EIA) göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta yaklaşık 9 milyon 900 bin varil artarak 439 milyon 100 bin varile yükseldi. Piyasa beklentisi stokların 7 milyon 54 bin varil artacağı yönündeydi.

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları ise 7 milyon 700 bin varil azalışla 408 milyon 700 bin varile geriledi. Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları da 2 milyon varil artışla 209 milyon 500 bin varil oldu.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA GELDİ!

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 15 Ekim 2022 Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 99 kuruş zam geldi.


Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak
CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
'Ege'den 2025 öncesi yeni klip 'Ege'den 2025 öncesi yeni klip
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
Düzce Belediye Meclisi'nde yeni dönem ilk toplantı Düzce Belediye Meclisi'nde yeni dönem ilk toplantı