MTTB Isparta Şube Başkanı Resul Güngör: “Zincirler kırılacak, Ayasofya açılacak”


Gündem 11.06.2020 22:10:00 0
MTTB Isparta Şube Başkanı Resul Güngör: “Zincirler kırılacak, Ayasofya açılacak”

MTTB Isparta Şube Başkanı Resul Güngör: “Zincirler kırılacak, Ayasofya açılacak”

 Ayasofya'nın ibadete açılması çağrısında bulunan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Isparta İl Başkanı Resul Güngör, Ayasofya’nın müze kaldığı her gün ızdırap olacağını belirterek, cami olarak ibadete açıldığı gün tüm dünya Müslümanları için bayram olacağını söyledi. Güngör, "Fatih Sultan Mehmet’in kıyamete kadar camii olarak kalmasını bütün insanlığa emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya, secdeye hasret kalmıştır" dedi.

 MTTB Isparta İl Başkanı Resul Güngör, son günlerde gündemden düşmeyen Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güngör, Ayasofya’nın müze kaldığı her gün ızdırap, ibadete açıldığı gün ise tüm Müslümanları için bayram olacağını belirtti. Ayasofya Camii'nin 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrildiğini anımsatan Güngör, "Bilindiği üzere tarihi camilerin müzeye, depoya ve hatta ahıra çevrildiği, içlerindeki yüzlerce nadide eserin talan edildiği bir dönemde maalesef Ayasofya Camii de 1934 yılında alınan bir Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiştir. Bizans’tan çok Bizansçı, Batıdan daha Batıcı olan ve milletin değerleriyle daima kavgalı olan malum zihniyet, ecdadın bize bıraktığı en büyük miraslardan Ayasofya’nın kıymetini de bilememiştir Cihanın en güzel beldelerinden İstanbul’un kalbi mübarek mekan Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi Türk tarihine, mukaddesatına, ruhuna, ihanetlerin en büyüğü olmuş ve öz ruhumuz müzeye kaldırılmıştır. Fatih Sultan Mehmet’in kıyamete kadar camii olarak kalmasını bütün insanlığa emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya, secdeye hasret kalmıştır !" diye konuştu. 

Artık ibadete açılmalı

Güngör, Ayasofya'nın Artık ibadete açılması gerektiğini vurgulayarak, Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır. Ayasofya açılacak. Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak! Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek. Bu noktada ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya Müslümanlarının gözü, kulağı haline gelen ve hasretle beklenen Ayasofya Camii ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bu süreçte sonsuz destek olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Ayasofya’nın müze kaldığı her gün bizler için ızdırap, cami olarak ibadete açıldığı gün ise tüm dünya Müslümanları için bayram olacaktır. Evet, Ayasofya’yı artık önüne geçilmez bu sel açacak! Zincirler kırılacak Ayasofya açılacak" şeklinde konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor