Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisinden “202BİR İyilik Yap” projesi

Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri “202BİR İyilik Yap” projesinin detaylarını görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıda toplumsal sorumluluk bilincini harekete geçiren çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.


Gündem 24.02.2021 12:00:00 0
Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisinden “202BİR İyilik Yap” projesi

BURSA (İGFA) - ‘Pandemi döneminde insan psikolojisi, hayvan hakları, eğitim ve pek çok farklı alanda insanlara destek olmak’ gibi başlıklarının yer aldığı projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Mudanya Kadın Meclisi Başkanı Başak Baykan, salgının gölgesinde özellikle evlerine sıkışmış insanlara ulaşmak istediklerini söyledi.

Sosyal medyanın önemli bir güç olduğunu ifade eden Başak Baykan, hem ihtiyaç sahiplerinin  seslerini duyurmayı hem de seslerine cevap verecek kişilerle onları buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, salgından ötürü kadın meclisinin birçok projesinin hayata geçirilemediğinin altını çizdi. Başak Baykan, 2021 yılında ‘toplumsal sorumluluk bilincini’ uyandırmak amacında olduklarını vurgulayarak, herkese çok fazla görev düştüğünü ifade etti.

İnsan ilişkilerinin bitmek üzere olduğunu da sözlerine ekleyen Baykan, “İnsanlar evlerine kapanınca, tedirginlik ve kaygı düzeyleri arttı, hayatla bağları sınırlandı. Hepimiz maddi manevi zorlanıyoruz. Kadın meclisi olarak bu konuda neler yapabiliriz diye düşündük. Özellikle çalışmayan, evlerinde çocuklarının bakımı ve eğitimleriyle meşgul olan kadınlarımızı sosyal yaşamın içine nasıl dahil edebiliriz, pandeminin kısıtlı imkânlarına rağmen nasıl daha üretken kılabiliriz, çocuklarımızın hayatlarına nasıl dokunabiliriz, bunları düşündük. Çeşitli alanlarda onları motive edecek bir takım çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu niyetle yola çıktık. Projemizin adını ‘202BİR İYİLİK YAP’ koyduk. Hepimizin elini taşın altına koyması gereken bir süreçteyiz. İyileşeceksek hep beraber iyileşeceğiz.” dedi.




Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi
Marmaris’te derelerde temizlik çalışması Marmaris’te derelerde temizlik çalışması
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bursa Ovası nasıl kaybedildi? Bursa Ovası nasıl kaybedildi?
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı