Muğla’da 100 bine yakın aromatik bitki dağıtıldı


Gündem 22.05.2021 14:00:00 0
Muğla’da 100 bine yakın aromatik bitki dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi "Koku Vadisi" projesi kapsamında bugüne kadar 97 bin 500 tıbbi aromatik bitki fidesi dağıttı.

MUĞLA (İGFA) - Muğlada 2017 yılında 30 dönüm arazi üzerine aromatik bitkilerden oluşan “Koku Vadisi” projesini hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara da dağıttığı fideler ile desteği sürdürüyor.
Geçen yıl lavantada ilk hasadını alan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana koku vadisi projesi kapsamında 30 vatandaşa 97 bin 599 tıbbi aromatik bitki fidesi dağıttı. Dağıtılan tıbbi aromatik bitkiler arasında Lavanta üretimi ağırlıklı olduğunu kaydeden yetkililer, pazar payı yüksek yan ürünler üretilerek üreticilerin gelir düzeylerinin arttırılması hedeflediklerini kaydetti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, amaçlarının verimli topraklarımızın değerini bilmek ve hakkını vermek olduğunu kaydetti. "Köylümüzün katma değeri yüksek ürünlerle topraklarını ekmelerini, gelirini yükselterek toprağında kalmasını istiyoruz" diyen Başkan Gürün, "Toprağını Satma Ürününü sat diyoruz. Bereketli topraklara sahip Muğlamızda tarıma önem, üreten köylümüze de destek veriyoruz. Kadınlarımızın kurduğu kooperatifimizle birlikte Tıbbi Aromatik Bitkiler Vadisi oluşturup buranın ziyaret edilebilen bir alan hale gelmesini, rengarenk çiçeklerle cazibe merkezi olmasını amaçlıyoruz. Ayrıca bitkilerden çıkarılan yağlarla ilgili tesisimiz de var ve üreticimize hizmet ediyor. Teknik destek, fide, tohum verme daha sonra bunların kontrollü yağının çıkarılması, farklı ürünler elde edilmesi ve pazarlanmasını başlattık” diye konuştu.


Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı
Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak
Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı