Muğla Ortaca ve civar yerleşim yerleri zehir soluyor!


Gündem 30.06.2021 09:30:00 0
Muğla Ortaca ve civar yerleşim yerleri zehir soluyor!

Muğlanın bir çok yerinde yaşanan yangınlara dikkati çeken CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, plastik atık deposu yangını sonrasında yaklaşık bir haftadır Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğizde zehir soluduklarını öne sürdü.

MUĞLA (İGFA) - Muğlanın Ortaca ilçesinde CHP İlçe Başkanı Evren Tezcan, Dalaman MOPAK kağıt fabrikasının plastik atık deposundaki yangın sonrasında ilk zamanları Dalaman ve Göceki etkisi altına alan duman ve keskin kokunun civar yerleşim yerlerine yayılarak hayatı etkilediğini söyledi.

İlk zamanları Dalaman ve Göceki etkisi altına alan duman ve kokunun ters esen rüzgarla birlikte Ortaca, Dalyan ve Köyceğiz’e kadar ulaştığını belirten Başkan Tezcan, "Vatandaşlarımız kapı ve pencerelerini açamamış, nefes alamaz duruma gelmişlerdir. Turistler ise bu durumu şaşkınlıkla izlemişlerdir. Çevre ve insan sağlığı yönünden tehlike yaratan bu durum hakkında idarecilerden de ne yazık ki hiçbir açıklama gelmemiştir. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir" dedi.

Fabrikaya idari para cezası uygulandığının belirtildiğini kaydeden Başkan Tezcan, "Soruna kalıcı çözüm şarttır. En ağır yaptırım uygulanmalıdır. Konuyu milletvekillerimize ilettik, yakından takip ediyorlar. ölgemize yaşatılan bu sorumsuzluğun takipçisi olacağız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu.


Geleceklerine dair hayallerini resimle anlattılar Geleceklerine dair hayallerini resimle anlattılar
Düzce'de trafik kazası 3 yaralı Düzce'de trafik kazası 3 yaralı
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor 17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Ruh sağlığı izinlerinde artış Ruh sağlığı izinlerinde artış