Muğlaya akın Başkanı endişelendirdi: "Bu yoğunluk bize negatif geri dönecek!"

Türkiye genelinde başlayacak olan 17 günlük tam kapanma öncesi vatandaşların Muğla’ya akın etmesi dikkat çekti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek olduğunu öne sürerek, "Bu yoğunluk bize 1-2 haf


Gündem 29.04.2021 15:00:00 0
Muğlaya akın Başkanı endişelendirdi:

MUĞLA (İGFA)- Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinin başında gelen Muğla, 17 günlük kapanma öncesi vatandaşların adeta akınına uğradı. İstanbul ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Muğla’ya akın etti. Bodrum başta olmak üzere turizm merkezlerinin girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

"MUĞLAYA GELENLERİN VİRÜS TAŞIMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kapanma öncesi yaşanan yoğunlukla ilgili uyarılarda bulundu. Başkan Gürün, özellikle Bodrum’a gelen araçların adeta kuyruğa girdiğini belirterek; "İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirden Muğla genelinde kapanma sürecini yazlıklarda veya özel villalarda geçirmek için buraya geldiler. Maalesef bu bize 7 ile 14 gün içerisinde negatif olarak geri dönecek. Gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek. Ama bunların testleri yapılmadığı için şuan taşıyıcı olup olmadıkları bilinmiyor. Muğla bölgesine gelen yeni misafirlerimiz çok dikkatli olmak durumunda. Maske mesafe ve hijyene çok uymalılar. Kendi sağlıkları, ailelerinin sağlıkları ve tüm toplum için sağlığı için çok dikkatli olmaları gerekli. Gelenlerin başımızın üstünde yeri var. Ancak ortam çok tehlikeli. Sağlık sitemi üzerinde de çok olumsuz bir etki yapacak" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı