Müjde geldi! Buzağı destekleri o tarihte ödenecek! Ne kadar verilecek?


Yaşam 19.01.2020 15:46:00 0
Müjde geldi! Buzağı destekleri o tarihte ödenecek! Ne kadar verilecek?

Müjde geldi! Buzağı destekleri o tarihte ödenecek! Ne kadar verilecek?

 
Buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvancılığın desteklenmesi için verilen buzağı desteklemesinin 2018 2. dönem ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı belli oldu. Peki, 2018 2. dönem buzağı destekleri ne zaman yatacak? Buzağı destek ödemeleri ayın kaçında ödenecek? Bu arada 2020 yılı buzağı desteklemelerini başvuruları başlamış olup çiftçilerimizin başvuru şartlarına uygun olarak İl/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir. 2020 yılı desteklemeleri kapsamında, başvuru yapmak isteyen üreticilerin buzağılarının 2019 yılında doğmuş, TÜRKVET ve E-Islah veri tabanına kayıtlı, programlı aşıları tamamlanmış olması gerekmektedir.
 
2018 2. dönem buzağı destek ödemeleri için müjdeli haber geldi. Bu bağlamda gelen bilgilere göre, 2018 2. dönem buzağı desteklemelerinin 24 Ocak 2020 günü hesaplara yatırılacağına öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklanacak olan takvime göre Buzağı destekleme ödemelerinin 2020 yılı içinde çiftçilerin TC kimlik numarasının son hanelerine göre belirlenecek takvime göre Ziraat bankası hesaplarına aktarılacağını belirtti. Peki, 2018 2. dönem buzağı desteklemeleri ne zaman ödenecek? Buzağı destek ödemeleri ayın kaçında yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...
 
 DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ
 
 2018/2 BUZAĞI DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çalışmalar başlatıldı. Gelen bilgilere göre, 2018 2. dönem buzağı desteklemelerinin 24 Ocak 2020 günü hesaplara yatırılacağına öğrenildi.
 
 Buzağı desteklemeleri şu şekilde;
İkinci dönem buzağı desteklemesine başvuranlar için 1/4/2019 tarihine kadarTÜRKVET/E-Islah'akayıt edilmiş,
Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalı,
Buzağıların programlı aşıları (dişiler içinbrusellave şap, erkekler için şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalıdır.
https://www.takvim.com.tr/haberleri/buzagi-desteklemeleri
 BUZAĞI DESTEKLEME ÜCRETİ NE KADAR?
4 ay ve üzeri buzağılara 350 TL/baş
 
Soy kütüğüne kayıtlı 500 Tl/Baş
 
Döl Kontrollü Boğanın Yavrusu (ilave) 50 TL/Baş
 2020 YILI BUZAĞI DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
 
 
 
Yetiştiricilik Bölgesi İlleri (ilave) 200 TL/Baş
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklanacak olan takvime göre Buzağı destekleme ödemelerinin 2020 yılı içinde çiftçilerin TC kimlik numarasının son hanelerine göre belirlenecek takvime göre Ziraat bankası hesaplarına aktarılacağını belirtti.
2020 yılı buzağı desteklemelerini başvuruları başlamış olup çiftçilerimizin başvuru şartlarına uygun olarak İl/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir.
ilave 200 TL. buzağı desteklemesi ödenecek. Başvuru için buzağıları soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler damızlık sığır yetiştiricileri birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütüne üye değilse şahsen il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilir.
 
2020 yılı desteklemeleri kapsamında, başvuru yapmak isteyen üreticilerin buzağılarının 2019 yılında doğmuş, TÜRKVET ve E-Islah veri tabanına kayıtlı, programlı aşıları tamamlanmış olması gerekmektedir.
 
Buzağı desteği 4 ay ve üzeri buzağılar için 350 TL/baş,
Soy kütüğüne kayıtlı buzağılara 500 TL/baş,
Döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına ilave 50 TL,
Bakanlıkça Yetiştiricilik Bölgesi olarak belirlenen illerde;
Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı,
Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane,
Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya,
Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat,
Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat
 
ilave 200 TL. buzağı desteklemesi ödenecek. Başvuru için buzağıları soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler damızlık sığır yetiştiricileri birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütüne üye değilse şahsen il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilir.

 BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu imkandan faydalanmak isteyen üreticilerden bazı kriterlere uymaları talep edilecek. İşte, o kriterler;

 
Buzağıları 4 Ay (120 Gün) Öncesinde Satma Şartları
 
Buzağılarını işletmesinde 4 ay büyütmeden erken yaşta satan yetiştiricilerden; en az 50 baş dişi sığırı olanlar 4 aydan önce buzağılarını satabilir,
 
Buzağılarını erken yaşta satmak istediklerini işletmesinin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine, satışını yapacağı buzağıların kulak küpe numaralarını liste halinde dilekçeyle bildirir.
 

İl/ilçe müdürlükleri bu kapsamdaki işletmelerin ve buzağıların listesini HAYGEM'e bildirir.

 
Yetiştiricilik Bölgesi illerindeki buzağılara Karar kapsamında belirtilen ilave destek verilir.
 
Soy kütüğü desteği;
Buzağı, soy kütüğüne kayıtlı anadan doğmuş ve anası kendi ırkından boğanın sperması ile tohumlanmış olmalı,
Süt ölçümleri 2018 yılında en az 6 kez yapılmalıdır.
Süt ölçümleri 2018 yılında en az 6 kez yapılmalıdır.
Döl Kontrolü boğanın yavrusu ilave desteği;
Döl kontrolünden geçmiş boğaların ülkemizde üretilen spermalarından doğan,
 BUZAĞI DESTEKLERİ NEREYE ÖDENİR?
 
Buzağı desteklemelerinden faydalanabilmek için, adına başvuru yapılan buzağının 120 gün yani 4 ay kadar bir süreyi işletmede tamamlamış olmaktadır. Devlet tarafından sağlanan buzağı desteklemeleri, bulunduğu işletmeye yapılmaktadır. Bu hayvanlar için dönem dönem başvurular bulunmaktadır. Başvurusunu birinci dönemde gerçekleştiren işletme sahiplerinin ikinci ve üçüncü dönem için başvuru yapmasına gerek kalmayacaktır. Desteklemeden faydalanabilmek için işletme sahipleri, üyeliklerinin bulunduğu; Süt Birliği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne veya Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinde kendi birliklerine ve daha üst birliklere giderek dilekçe vermek zorundadırlar. Hiçbir yere üye olmayan yetiştiriciler ise, işletmesinin bulunduğu yerdeki İl ve İlçe Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Müdürlüklerine müracaat ederek dilekçe vereceklerdir.
 
 
Ödemeler çiftçilere Ziraat Bankası tarafından yapılmaktadır. Ödemelerin yatıp yatmadığını Ziraat Bankası Destekleme Ödemeleri Sorgulama sayfasından yapılabilir.
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz