Muratpaşa'da Devlet Arazisi için arbede yaşandı


Gündem 1.05.2020 02:41:00 0
Muratpaşa

Antalya Muratpaşa'da Devlet Arazisi için arbede yaşandı

Muratpaşa ve Aksu ilçeleri sınırları arasında kalan, Ermenek Mahallesi ile Kemerağzı- Karaçallı Mahallesinin bazı sakinleri tarafından arazi mafyası olarak suçlanan Mehmet Şimşek, “Gerçek arazi mafyası, 3 defadır arazime gelerek bana saldıran terör estiren kişilerdir” dedi

 

Mafya olmakla itham edilen Mehmet Şimşek, kendini savundu. Şimşek, “Bana arazi mafyası diyenler var. Gerçek arazi mafyası, 3 defadır arazime gelerek bana ve arazime saldıran, tara ve kesici aletle tel çitlerime ve eşyalarıma hasar veren, bana ve arkadaşlarıma saldıran, yıllar önce diktiğim fidanlarımı kökünden söken, köpeğimin kafasına taşla vurarak yaralayan, çevre arazileri ateşe veren, dozerlerle iki gündür ağaç katliamı yapan, kesici aletlerle gezen, 1056 dönümlük arazide adeta terör estiren kişilerdir” dedi.

Arbede yaşandı
Antalya Muratpaşa ve Aksu ilçeleri sınırları arasında kalan, Ermenek Mahallesi ile Kemerağzı-Karaçallı Mahallesindeki 1056 dönümlük devlete ait Hazine arazisi paylaşılamıyor. Bölgeye dışarıdan gelen kişilerin, arazi mafyasının çöktüğünü, araziyi telle çevirip ağaç diktiğini, su aboneliği aldığını, ev yaptığını öne süren, gerçek hak sahibinin kendileri olduğunu iddia eden bazı kişiler, 29 Nisan günü Aksu Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Kaplan ve Kemal Kara ile araziye geldi ve arbede yaşandı.

Devletle mahkemelikler
Çoğunluğu kadın yaklaşık 100 kadar kişi, dikilen fidanları ve telleri, tara adı verilen kesici aletlerle parçaladı. Arazinin başında nöbet tutan kişiler, arazinin gerçekte dedelerinden kaldığını, zilyet olup tapusunu almak istediklerini, devletle mahkemelik olduklarını iddia etti. Arazilerin bir bölümü Muratpaşa sınırları içerisinde kalmasına rağmen, hak sahibi olduğunu iddia eden çoğu kişi Aksu bölgesinde yaşıyor.

Vali’ye seslendi
Araziyi işgal etmekle suçlanarak diktiği fidanları parçalanan, tel çitleri koparılan Mehmet Şimşek, Akdeniz’e ulaştı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve belediye başkanlarına seslenen Mehmet Şimşek, şöyle konuştu:

Dozerle ağaç katliamı yaptılar
“Neymiş, arazi mafyası buraya çökmüş, ne idiği belirsiz kişiler araziyi işgal etmiş. Gerçek kabadayı, gerçek mafya, baltalarla, taralarla, sopalarla arazime saldıran Karaçalılı köylülerdir. Bana arazi mafyası diyenler var. Gerçek arazi mafyası, 3 defadır arazime gelerek bana ve arazime saldıran, tel çitlerime ve eşyalarıma hasar veren, yıllar önce diktiğim fidanlarımı kökünden söken, köpeğimin kafasına taşla vuran, çevre arazileri ateşe veren, kesici aletlerle gezen, 1056 dönümlük arazide adeta terör estiren kişilerdir. 2 gündür dozerle bölgeye girip 20 yaşlarındaki başkasına ait zeytin ağaçlarını kestiler. Ağaç katliamı yaptılar. Sokağa çıkma yasağı olmasaydı belki de bütün ağaçları keseceklerdi. Polis çağırdık, onlar bile köylülere engel olamadı. Devletin gözünün önünde yeşillik, makilik alanlar dümdüz ediliyor, ağaç katliamı yapılıyor, ayrıca bölgedeki makilik alanlar ateşe de verildi. Bu ağaç katliamı ve yangının çıktığı yer, benim arazimin dibindedir. Burada yıllardır oturan, evleri, seraları olan kişilere bile kadınları ile taralarla saldırdılar.

Muhtar ile meclis üyesi akraba
Ben 1972 doğumluyum ve öz be öz Karaçalılıyım, Kemerağzı Köyünde ikamet ediyorum. Buranın yerlisiyim, buranın nüfusuna kayıtlıyım. Yörük çocuğuyum, Honamlı çocuğuyum. Onların amaçları mafya diyerek insanları ayağa kaldırmak. Bu arazi benimdir. Burada hiç kimsenin tapusu yoktur. Zilyetliği 5-6 yıldır bendedir. Onlar ise biz de Osmanlı tapusu var diyorlar ama öyle bir şey yok. Bunu ispatlayabilirim. Bu arsa benim evime 500 metre mesafededir. Benim arazime talana gelen kişilerin yanındaki Aksu Belediyesi Meclis Üyeleri Gökhan Kaplan ile Kemal Kara da burada hak iddia ediyor. Bu kişileri zannımca örgütlüyor. Karaçalı Köyünün muhtarının ismi de Haydar Kara’dır. Bu arazi 1056 dönümdür ancak benim arazim bu kadar alan içerisinde sadece 22 dönümdür. Ben oraya gittiğimde o arazi boştu ve hiçbir şey yoktu. İlk defa ben ağaç diktim, tel çektim ve masraf ettim. Üstüne basa basa söylüyorum, arazi sadece benim zilyetliğimdedir. Zaten su aboneliği de bizim adımızadır. Onlar benim arazimin de içinde yer aldığı 1056 dönüm için bildiğim kadarıyla dava açmışlar. Dava devam ediyor. Ben davaya müdahil olacağım.

Saldıranların çoğu da akrabam!
Ben bu köyde doğup büyüdüm, ben başka bir yerden buraya gelmedim. Arazime girip fidanlarımı talan ettiler. Diktiğim 3 yaşındaki fidanları köklediler. Bunları dikmek için 50 bin lira masraf etmiştim. Dibine beton döktüğüm tel çitlerimi parçaladılar. Su abonem vardı talan ettiler. Su depom dahil bir çok malıma zarar verdiler. Köpeğimin kafasına taşla vurmuşlar. Şimdi soruyorum, gerçek arazi mafyası kim? Taralarla, kaba kuvvetle insanlara saldırmakla bu işler olmaz, hakları varsa devlet zaten onlara verecektir. Burada arazi mafyası falan yok. 100 tane eli taralı kadınla buraya gelmelerine de gerek yok. O taralı kadınları üzerime göndermelerine gerek yok. Ben tek başımayım. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Bakın benim aboneliklerim ve tüm evraklarım var. Benim kimsenin malında, kimsenin bir metrekare arazisinde gözüm yok. Ben bu arazide tek başıma yaşıyorum. 3 defadır bizim üzerimize yürüyorlar. 3 defadır bana saldırıyorlar. 3 defadır şikâyette bulundum, suç duyurusunda bulundum. Benim zararımın giderilmesini bekliyorum. Ben buradan yetkililere sesleniyorum, suç duyurusunda bulunuyorum. Ayrıca buradan şunu söylemek isterim. Bana ne idiği belirsiz kişi diyenler, arazi mafyası diyerek saldıranların yüzde doksanı zaten benim akrabamdır. Ben nasıl, ne idiği belirsiz kişi oluyorum. ”
 

Kaynak: Akdeniz Manşet Şükrü AĞIRMAN

 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?