Netanyahu’dan yenilgi sonrası ilk açıklama


Gündem 3.06.2021 16:30:00 0
Netanyahu’dan yenilgi sonrası ilk açıklama

İsrail Başbakanı Netanyahu, muhalefetin yeni hükümet kurmak için anlaşması sonrası ilk açıklamasını yaptı. Netanyahu, Tüm sağ Knesset (İsrail devletinin yasama organı) üyeleri bu tehlikeli sol hükümete karşı çıkmalı dedi.

İsrailde 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi sona eriyor.

Netanyahu’nun rakipleri Yesh Atid (Gelecek Var) ile Yamina Partisinin liderliğindeki muhalefet partileri koalisyon hükümetini kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Muhalefetin bu adımı sonrası Netanyahudan ilk açıklama geldi. Netanyahu şu ifadeleri kullandı;

Tüm sağ Knesset (İsrail devletinin yasama organı) üyeleri bu tehlikeli sol hükümete karşı çıkmalı.

MÜTTEFİKLERİNİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

İsrail basını koltuğu sallanan Netanyahunun,kurulacak koalisyonu engellemek amacıyla müttefiklerini "acil" toplantıya çağırdığını yazdı.

Söz konusu haberlerde Netanyahunun çağrısı üzerine yapılacak toplantıya İsrail Başbakanına destek veren ve Ultra-Ortodoks Yahudileri temsilen eden Şas ile Birleşik Tevrat Partisinin önemli isimlerinin yanı sıra Meclis Başkanı Yariv Levinin de katılmasının beklendiği belirtildi.

Toplantının amacının Lapid-Bennett liderliğinde bir koalisyon hükümetinin kurulmasını önlemek için ne tür adımlar atılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunmak olduğu ifade edildi.

Başbakan Netanyahunun başarısız olmasının ardından koalisyonu kurmakla görevlendirilen Gelecek Var lideri Yair Lapid, Cumhurbaşkanı Reuven Rivline hükümeti kuracak sayıya ulaştığını bildirmişti.

KOALİSYONDA 8 PARTİ YER ALACAK

Cumhurbaşkanı Rivlin ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Lapid ve koalisyonda yer alacak partilerin liderlerini tebrik etmişti. Aşırı sağcı Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ile Yair Lapid liderliğinde kurulacak koalisyon hükümetinde 8 parti yer alacak.

Netanyahuyu koltuğundan edecek koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için en geç 14 Hazirana kadar güven oyu alıp yemin etmesi gerekiyor.

Öte yandan İsrailde ilk kez bir Arap partisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun rakipleri Yesh Atid ile Yamina Partisinin liderliğindeki muhalefet partilerinin kurmakta anlaştığı hükümete katılacak.


Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa
Kaymakam Özyiğit ve Başkan Büyükgöz muhtarları ağırladı Kaymakam Özyiğit ve Başkan Büyükgöz muhtarları ağırladı
Başkan Zeyrek, Manisa OSB yönetimini ağırladı Başkan Zeyrek, Manisa OSB yönetimini ağırladı
Dev organizasyonda eşitlik önde Dev organizasyonda eşitlik önde
İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı