Nevşehirde Cumhuriyet Bayramı coşkusu


Gündem 29.10.2021 14:30:00 0
Nevşehirde Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Tüm Türkiyede olduğu gibi Nevşehirde de Cumhuriyetin 98nci yıl dönümü doyasıyla kutlandı.

NEVŞEHİR (İGFA) - Vali İnci Sezer Becel makamında Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte; protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi'nde devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlandı.

Törende konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  "Türk Milleti, tarihte birçok büyük devlet kurmuş ve kurmuş olduğu devletlerin hâkim olduğu topraklarda barışı, huzuru, kardeşliği, hoşgörüyü, adaleti ve inançlara saygıyı tesis ederek büyük bir medeniyet tasavvurunu gerçekleştirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun tarih sahnesinden çekilmesiyle aziz milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklar içinde olmasına rağmen umutsuzluğa kapılmadan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nı zaferle neticelendirmiştir. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı ve istiklal mücadelemizin kutsal bir mirasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından tören, şiirlerin okunması, Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi, okçuluk ve jimnastik gösterileriyle sona erdi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi
Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor!  Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor! 
Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”