Gündem

Gündem Haberleri

Niğdenin rol modelleri


Gündem 20.10.2021 17:00:00 0
Niğdenin rol modelleri

Niğdenin kadın muhtarlarından İnönü Mahallesi Muhtarı Tuğba Somkaya, Yenice Mahallesi Muhtarı Neziha Suna ve Çiftlik İlçesi Çardak Köyü muhtarı Hatice Plak kadın muhtar olmanın detaylarını anlattılar. Kadın muhtarlar, işlerinde zorluklarla karşılaştıklarından bahsederlerken, toplum adına çalışmanın kendilerini motive ettiklerini de belirttiler.

Ayşegül Aslan(NİĞDE İGFA)- Erkek egemen bir toplumda kadın muhtar olmanın zorlukları olduğunu belirten Niğde Merkez İnönü Mahallesi Muhtarı Tuğba Somkaya, bazen ikinci plana atıldıklarını da dile getirdi. 

Çiftlik İlçesi Çardak Köyü Muhtarı Hatice Plak, köy muhtarlığının merkez yerlere göre daha zor olduğunu söyleyerek, "Kış aylarında 600 haneli bir köyken yaz aylarında gurbetçilerle birlikte yaklaşık 5 bin kişilik bir köy oluyoruz. Köyde namı değer demir layd olarak tanınıyorum" dedi.

Kadın muhtar olmanın zorluklarının yanında kolay yanlarınında var olduğunu dile getiren Niğde Merkez Yenice Mahallesi Muhtarı Neziha Suna, insanlara faydalı olmak için ellerindne geleni yaptıklarını söyledi.  


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı