Nihat Hatipoğlu'ndan son dakika corona virüsü, çekirge istilası ve karınca istilası yorumu! O Ayeti hatırlattı...


Gündem 17.03.2020 01:58:00 0
Nihat Hatipoğlu

Koronavirüs salgını sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı bir dizi önlem aldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş canlı yayında önlemleri açıkladı. Cuma namazı belli bir süre durdurulurken, vakit namazları da cemaatsiz kılınacak. Camiler açık olacak, ferdi namaz kılmak isteyenler kılabilecek. Cami görevlileri cemaatle namaz kılınmasına müsaade etmeyecek. Yaşanan gelişmeleri A Haber canlı yayınında değerlendiren Prof.Dr. Niha Hatipoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, Diyanet'in kararını doğru bulduğunu söyledi, Hz.Ömer'in yaşadığı bir olaydan örnek verdi. Hatipoğlu ayrıca çekirge ve karınca istilasına da değindi. İşte detaylar...

"ALLAH'IN KADERİNDEN YİNE ALLAH'IN KADERİNE SIĞINIYORUM"

Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, "İslamın temel prensibi kendinizi bile bile tehlikeye atmayındır" dedi, "Hz. Peygamberin uygulaması şudur, bulaşıcı hastalıkların olduğu dönemlerde karantina uygulamasını emretmiş ve uygulatmıştır. Veba gibi hastalıkların olduğu yerlere girişi yasaklamıştır. Bugün veba, koronadır. Hz.Ömer, Şam'a yaptığı bir sefer sırasında veba olduğunu görünce oraya girmekten geri durmuştur. Kendisine, 'Allah'ın kaderinden kaçıyor musun' denildiğinde, 'Allah'ın kaderinden yine Allah'ın kaderine sığınıyorum" diyerek o bölgeye karantina uygulatmıştır. Diyanet'in açıklaması bence yerinde bir açıklamadır. Ezanların okunması devam etmeli. İnsanlarımız ezanları duyarak aile içinde cemaatleri ile namazlarını kılabilirler. Cuma namazları yerine o günkü öğlen namazları kılınabilir. Bu gibi durumlarda açık havalarda namaz kılınabilir. Ama bu hastalıkta bir kişiden yayılma riski varsa imtina edilir. Bugün için açık alanda kılınması da mümkün değil gibi. Bu durum bir felaket tabi. Allah bütün insanlığı korusun. Din ile bilim birlikte yürütülmelidir. Bir tabipin, bilim adamının sözü bir din adamının fetvası gibidir. Ezanın okunması manevi açıdan çok önemlidir." diye konuştu.

Antalya’da Dere ve Irmaklar Taştı Meteoroloji’nin saat verdiği sağanak Antalya'yı vurdu. Antalya’da dere ve barajlar taştı, metrekareye 51,4 kilogram yağış düştü. Yetkililer özellikle 22.00’den sonra sel, su baskını ve hortum riskine karşı uyardı.
Doğa Koruma’da Bayrak Değişimi! Yeni Müdür Göreve Başladı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nde görev değişimi yaşandı. Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı’na atanan Mahmut Temel’in ardından, Bölge Müdürü olarak Hakan Mumcuoğlu göreve başladı.
Vali Baydar Bilgihan’dan Burdur Arkeoloji müzesi’ne ziyaret Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan ve beraberindeki heyet, Burdur Arkeoloji Müzesi’nde Roma dönemine ait yaklaşık 200 tıbbi aleti inceleyerek, kentin arkeolojik zenginliğinin kültür ve turizme katkısına dikkat çekti.
Seydikemer’de 32 Düzensiz Göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen operasyonda, 28’i çocuk olmak üzere 32 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.
Tohum üretiminde rekor artış Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tohum üretimi ve ihracatında önemli bir ivme yakaladığını açıkladı.