NİKAHA GELEMEYENLERE İNTERNETTEN CANLI YAYIN


Gündem 15.02.2020 23:35:00 0
NİKAHA GELEMEYENLERE İNTERNETTEN CANLI YAYIN

Isparta Belediyesi’nin yeni nikah salonu 50 kişiye kadar töreni izleme imkanı sunuyor. Nikah akdine katılamayanlar ve gelemeyenler için webden canlı yayın imkanı sunuluyor.

Isparta Belediyesi’nin Kurtuluş Mahallesi’nde oluşturduğu Evlendirme Memurluğu Nikah Salonu törenle açıldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, açılış töreninde daha önceki nikah salonunun Isparta’ya yakışmadığını belirterek şöyle konuştu:

BİR KÖŞEYE MASA KONMUŞ ÇİFTLERİN NİKAHI KIYILIYORDU

Daha önce Ispartamızda evlendirme memurluğumuz ve bir bölüm vardı. Uzun yıllar nikah kıyılmış. İnsanlar içeri giremiyordu. Bir köşeye masa konmuş, nikah kıyılmaya çalışılıyor. Misafirlerimize ve gençlerimize uygun olmadığını düşündüm. Yaşlılarımız ve engelliler nikah yerine çıkamıyordu. Anneanneler ve dedeler çıkamıyordu. Arayışa girdik. Buranın bu işe uygun olacağını istişare ettik.

SAĞLIK BİRİMİNİ GÜÇLENDİRDİK

Daha önce burası bir sağlık birimi idi. Başka yere taşıdık. O birimi Aysan Düğün Salonu’nun altına taşıdık. 1000 m2’lik bir yer. Birimleri artırdık ve güçlendirdik.

CANLI YAYIN SİSTEMİ

En az 50 misafirin sığabileceği, rahat ve modern ortam. Aileler gelemedi ise, yurt dışında ise canlı izleyebilecekler. Gelemeyenler canlı yayınla izleyebilecektir. Belediye hizmetidir.

SEKTÖR İÇİN SIKINTILI BİR DURUM YOK

2019’da 1600 nikahın 1000’i Belediyedeki salonda kıyılmış. Sektörümüz yanlış anlamasın. Burada sadece nikah kıyılıyor. Düğünler daha sonra yapılıyor. Nikah salonu işletmecilerimiz hiç bir sıkıntı yaşamayacak. Bu salona gelenler için karşıdaki bina cephelerimizi düzelttik. Değişik fonlar yaptık.”

Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, nikah salonunda ilk nikahı kıydı.

Açılış törenine ITSO meclis BaşkanıOsman Şahlan,ITSO Başkan Vekili Ahmet Kabalak,Muhtarlar Derneği Başkan Vekili İbrahim Akyıldız ve muhtarlar, Ak Parti Teşkilat Mensupları, Ziraat Odası  Başkanı Mustahattin Can Selçuk Halk Otobüsleri Başkanı Faruk Daşdöner ve çok sayıda davetli katıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma