Nilüfer, huzurevini barınma sorunu yaşayan öğrencilere açıyor

Nilüfer Belediyesi, üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurt ve ev kiralarının artmasından dolayı barınma sorunu yaşayan öğrencilere çözüm üretti. Çamlıcada hizmet veren İzzet Şadi Sayarel Huzurevini kız öğrencilere açıyor.


Gündem 27.09.2021 18:00:00 0
Nilüfer, huzurevini barınma sorunu yaşayan öğrencilere açıyor

BURSA(İGFA)-  Bursa Nilüfer Belediyesi Kredi Yurtlar Kurumu'nun yetersizliğinden ve ev kiralarının artmasından dolayı barınma sorunu yaşayan gençler için çalışmalarını sürdürüyor. 

Bursa'ya öğrenim görmeye gelen üniversiteli gençlere destek olmak için 103 odası bulunan  huzurevi binasında kız öğrenciler bir dönem boyunca kalabilecek. Barınma sorunu yaşayan erkek ve kız öğrencilerin barınmak için başvuru yapabileceklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Konak Mahallesi’nde bulunan Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’na 451 77 07 telefon numarasından kayıt yaptırmasını istedi.

Başkan Erdem, “Pandemi nedeniyle henüz yaşlı kabulüne başlamadığımız Çamlıca’daki huzurevi binamızı kız öğrencilere açıyoruz. Bunun dışında belediyemize ait daireleri de erkek öğrencilere açmayı planlıyoruz. Bunun için başvuruları alıp ihtiyacın ölçüsünü tespit edip ona göre yönlendirme yapacağız. Daireler yetersiz gelirse başka tesisleri de devreye sokacağız. Gençlerimizi sokakta bırakmayacağız” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı