Nilüferde hasat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Nilüfer Belediyesinin halkı ilaçsız üretimle buluşturmak için açtığı S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP), Konaklı Mahallesi üreticileri ile sosyal sorumluluk kampanyası hazırladı. Gönüllülük esasıyla ayçiçeği üretimi gerçekleştirildi.


Gündem 30.09.2021 10:00:00 0
Nilüferde hasat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

BURSA(İGFA)-  Nilüfer Belediyesi ihtiyaç sahipleri için Konaklı Mahallesi'ndeki arazide, bölge halkıyla beraber gönüllü olarak ayçiçek üretimi gerçekleştirdi. 70 dönümlük arazide ilaçsız üretim yapıldı. Konaklı Köyü sakinleri ile 30 dönümlük arazide yetiştirilen ayçiçeğinden elde edilecek sıvı yağlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kalan 40 dönümlük alanda yetişen ayçiçeğinden alınacak sıvı yağlar ise Nilüfer Bostan'da tüketiciyle buluşacak. 

Sağlıklı gıda yetiştirmek amacı ile kurulan S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP), üretimini yaptığı buğday, nohut, incir ürünlerinde hiçbir zirai ilaç ve sentetik gübre kullanmıyor. Gönüllülük esasıyla ayçiçeği üretimine de başlayan NİLKOOP, hasat sonrası sıvı yağ elde edilecek bu yağları, Konaklı Köyü Muhtarlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

 

 


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret