NORMALLEŞME DESTEĞİ SÜRECEK: TARİH BELLİ OLDU...


Gündem 23.03.2021 23:23:00 0
NORMALLEŞME DESTEĞİ SÜRECEK: TARİH BELLİ OLDU...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili "Sonrasında işverenlere yönelik normalleşme desteği sürecek. İşverenlerimize kısa çalışmada kaldıkları süre altı ayı geçmemek üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar normalleşme desteği vereceğiz. Bu kapsamda SGK'ya ödeyecekleri primler konusunda mahsuplaşma yapacağız" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kısa Çalışma Ödeneği, Covid-19 nedeniyle şartları kolaylaştırılarak özel olarak verildi. Kısa Çalışma Ödeneği uzun vadeli bir teşvikten ziyade geçici bir destektir. Normalleşmeye geçince uygulama kalkacak. Normalleşme desteği ve diğer SGK teşvikleri sürecek.

Salgın sürecinde, İstihdam Kalkanı adı altında birçok paket açıkladık. Kısa Çalışma Ödeneği için 30 milyar lira kaynak aktardık. Türkiye'de yaklaşık 1.9 milyon işyeri bulunuyor. Yüzde 26'sı başvurmuş. Yani Türkiye'de 4 işletmeden sadece 1'i kısa çalışmaya ihtiyaç duymuş.

Sektörel bazda bakıldığında en fazla imalat, toptan ve perakende ticaret ile konaklama ve yiyecek faaliyetleri sektörlerinde çalışanlar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlandı.

En yoğun senede 100 bin kısa çalışma başvuru almışız. Bu dönemde ise günde 100 bin başvuru aldığımız dönemler oldu.

Fesih kısıtı ile birlikte Nakdi Ücret Desteğimiz de sürecek. Sosyal Koruma Kalkanı'yla ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefledik. Şartları taşıyan kısa çalışma alıyor, bu şartı taşımayan da nakdi ücret alıyor. Dolayısıyla iş akdi olanları devlet 12 ay boyunca destekledi’’ dedi


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu