Nüfuslara ‘yeni şeflikler’ geliyor!


Gündem 13.07.2021 15:30:00 0
Nüfuslara ‘yeni şeflikler’ geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Nüfusta işler her gün daha kolaylaşıyor" diyerek yeni müjdeler verdi.

ANKARA (İGFA) - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde, Nüfus Proje Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun başkanlığındaki toplantıda e-Devlet kapısı üzerinden 2020 yılında 71 milyon 894 bin 662 işlemin olduğunu, 2021 yılının ilk 6 ayında ise 43 milyonu aşkın işlem gerçekleştirildiğine dikkati çeken Bakan Soylu, "Nüfusta işler, her gün daha da kolaylaşıyor" diyerek yeni müjdeler verdi.

Kamunun en büyük dijital arşivinin de Nüfus Dijital Arşiv Projesi ile hayat bulduğunu ifade eden Bakan Soylu, 404 milyon sayfanın dijitalleştirildiğini, Ankara-Batı Adliyesi ile KPS entegrasyonu üzerinden dijital belge paylaşımına ait test sürecinin başladığını duyurdu.

YENİ NÜFUS ŞEFLİKLERİ

Ayrıca, Ağustos ayından itibaren, 15 yaş altı çocukların veli veya vasilerinin e-Devlet üzerinden Nüfus Müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabileceğini belirten Bakan Soylu, 3 aya kadar modern nüfus dairelerinde hazır olacak hazır olacak yeni işlemcili Yeni Nüfus Şefliğini de tanıttı. Yeni şeflik sayesinde, TC Kimlik kartı şifre işlemleri, adres beyanı, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme, randevu işlemi, sistemde güncel fotoğrafı bulunanların kendi kimlik kartlarını yenilemesi işlemlerinin gerçekleştirilebileceği bildirildi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1414863919819247618

Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı
Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler
Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk
Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu