Öğrenciler geri dönüşüm tesisini gezdi

Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Eransan Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezdi. Tesiste, çevre mühendisleri tarafından öğrencilere geri dönüşüm, çevre bilinci ve ambalaj atıkları hakkında bilgi verildi.


Eğitim 15.10.2022 23:23:00 0
Öğrenciler geri dönüşüm tesisini gezdi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri atıkların geri dönüşüm serüvenine tanık oldu. Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Eransan Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezdi. Öğrenciler, toplanan atıkların tesise girişinden ham madde olarak kullanılıncaya kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde öğrendi. Çevre mühendisleri tarafından öğrencilere geri dönüşüm, çevre bilinci ve ambalaj atıkları hakkında bilgi verildi. Eransan Geri Dönüşüm Tesisi’nin her alanını gezen öğrenciler çevreyle ilgili merak ettikleri soruları da çevre mühendislerine ilettiler. Bir öğrenci geri dönüşüm tesisindeki kokunun ne olduğunu sordu. Ev ve işyerlerinde ayrıştırılan geri dönüşüm atıklarına gıda atıklarının da karıştırıldığını ve bozulan bu gıdaların kokuya neden olduğunu belirten yetkili; kağıt, karton, plastik, pet şişe, cam gibi atıklara gıda atıklarının karıştırılmaması gerektiği konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geri dönüşüm yoluyla plastik atıklardan elde edilen granülleri de inceledi.

 
 
 
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Mehmet Savran; “Zafer kazanmaya emin adımlarla ilerliyoruz” Mehmet Savran; “Zafer kazanmaya emin adımlarla ilerliyoruz”
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı