Öğrenciler sınıfa girdiklerinde sıralarının üzerinde görecekler


Eğitim 12.09.2022 00:31:00 0
Öğrenciler sınıfa girdiklerinde sıralarının üzerinde görecekler

Bu sene, eğitim öğretim yılının ilk gününde bir ilk de yaşanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ücretsiz yardımcı kaynaklar, ilk kez ders kitaplarıyla birlikte eğitim öğretim yılının başında öğrencilerin sıralarında olacak. Öğrenciler sınıfa girdiklerinde sıralarının üstünde yardımcı kaynakları da görecekler.

Çok sayıda öğrenci ve veli, yeni eğitim-öğretim yılı için büyük bir heyecan yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına bugün başlayacak. Bu yıl öğrencileri sıralarında önemli bir yenilik de bekliyor olacak.

ÖĞRENCİLERİN SIRALARINDA OLACAK

MEB'den yapılan açıklamaya göre, öğrenciler için toplam 136 milyon yardımcı kaynak hazırlandı.

Bu yıl ilk kez eğitim öğretim yılının başında ders kitaplarıyla birlikte verilecek yardımcı kaynaklar okullara gönderildi. Öğrenciler, bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde sıralarının üzerinde ücretsiz ders kitaplarının yanında yardımcı kaynakları da görecek.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYOR"

Bakanlık, yardımcı kaynakların, tasarım ve baskı aşamasından öğrencilerin sıralarına ulaşana kadarki sürece ilişkin video paylaştı. Bakanlık paylaşımında "Ders kitaplarımız ve yardımcı kaynaklarımız, sınıflardaki sıralarda yerini aldı, öğrencilerimizi bekliyor" ifadelerini kullandı.


Başkan Yalçın'ın ilk kırsal ziyareti Yamaçlı’ya Başkan Yalçın'ın ilk kırsal ziyareti Yamaçlı’ya
BEBKA, Eskişehir'de Kadın Kooperatiflerini buluşturdu BEBKA, Eskişehir'de Kadın Kooperatiflerini buluşturdu
Yazar Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor" Yazar Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor"
Hudut Kartalları'ndan geçit yok! Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor