ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ


Eğitim 18.09.2020 18:05:00 0
ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, BLT Türk’te yayınlanan “Çizgi Ötesi” programına konuk oldu.

Mustafa Kahraman’ın sunumuyla gerçekleştirilen yayında Prof. Dr. Çarıkçı, Süleyman Demirel Üniversitesinin akademik ve fiziki gelişimi, uzaktan öğretim sistemi ve pandemi döneminde yürütülen çalışmaları hakkında bilgi verdi.  

 

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemine uzaktan öğretim ile devam etme kararı aldıklarını dile getiren Çarıkçı, öğrencilerin sağlığının her şeyden daha önemli olduğunun altını çizdi. Yoğun istişareler sonucunda doğru kararı alarak uygulamayı hedeflediklerini belirten Çarıkçı, “ 5 Ekim 2020 tarihinde Tıp ve Diş Hekimliği fakültemiz, 12 Ekim 2020 tarihinde de diğer okullarımız uzak öğretim sistemi ile eğitime başlayacak. Biz de bir an evvel her şeyin düzelmesini ve öğrencilerimize kavuşmayı istiyoruz.” dedi.  

 

Hedefimiz eğitimde dijitalleşme   Pandemi sürecine göre aldıkları kararın değişebileceğini de söyleyen Çarıkçı, bu süreçte dijitalleşmeye hızlı bir şekilde adapte olunduğunu, altyapının güçlendirildiğini ve bilişim ekibinin desteklendiğini belirtti. Çarıkçı, şunları kaydetti: “Biz uzaktan eğitim konusunda kendimizi daha da geliştireceğiz. Uzaktan eğitim, örgün eğitimi destekleyen bir yapı. Üç yıl sonra çok daha gelişmiş bir yapımız olacak. Hedefimiz eğitimde dijitalleşme.”  

 

Üniversitemiz hastanesi çalışanları sağlık ordusunun önemli bir parçası   SDÜ’nün pandemi sürecine iki boyutlu hazırlandığını vurgulayan Rektör Çarıkçı, “ Biz pandemiye hem hastane olarak hem de öğrenci, personel ve kampüs sağlığı olarak hazırlandık. Kampüs yemekhanelerimizde ve kütüphanemizde rezervasyon sistemini oluşturduk. Bunun yanı sıra kampüse girişte kartlı geçiş sistemini kurduk. Her alana girişte ateş ölçerli geçiş yapıldı. Bunun yanında termal kamera hazırlığımız devam ediyor.

 

Hastanemizde ise covid servisimiz oluşturuldu. Diğer servislerimiz bu bölümden ayrıldı. Bugüne kadar bin 246 hastanın tedavisi gerçekleştirildi. Üniversite hastanemiz tüm altyapısı ile her zaman aktif olarak sahada yerini aldı. Sağlık ordusunun önemli bir parçasını da üniversite hastanesinde çalışanlar oluşturuyor. ” diye konuştu.  

 

Pandemi döneminde teknokentlerin öneminin bir kez daha anlaşıldığına da dikkati çeken Çarıkçı, bu süreçte teknokentin de aktif olarak görev yaptığını söyledi. Öğrenci memnuniyeti açısından önem arz eden üniversitemiz yerleşkesinden de bahseden Rektör Çarıkçı, yerleşkeye katılan her değerin Isparta’ya yatırım anlamına geldiğinin altını çizdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı
Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de