OKAN: BURDUR BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE 18 MİLYON TL’YE NE OLDU?


Gündem 18.05.2020 12:15:00 0
OKAN: BURDUR BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE 18 MİLYON TL’YE NE OLDU?

BURDUR BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE 18 MİLYON TL’YE NE OLDU?

Değerli Burdur kamuoyu ve basın mensupları,
Yaklaşık 3 yıldır Burdur Belediyesi şirketlerinin iyi yönetilmediğini, sürekli zararda olduğunu, keyfi uygulamaların ve harcamaların olduğunu bir çok Belediye Meclis toplantılarından kamuoyuna aktarmaya çalıştık.

"ÇARESİZ KALINCA ZARAR ETTİĞİNİ SÖYLEMEK ZORUNDA KALDI"

Geçen Haftalarda yapılan Burdur Belediye meclisi olağanüstü toplantısında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; belediye şirketi olan BİMTAŞ’ın zarar ettiğini söylemek zorunda kaldı. Çaresizlik içerisinde şirketin giderlerini karşılamadığını kabul eden Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz BİMTAŞ'ın 5 Milyon Türk Lirasına İhtiyacı olduğunu söyledi. 

“BİMTAŞ İKİ AYDIR MAAŞLARI ÖDEYEMİYORDU”

Zarar eden şirketi kurtarmak için  sermaye artışı yapılarak  Belediye kasasından BAHTAŞ'a oradan da BİMTAŞ’a para aktarma iznini Belediye Meclisinden istedi. İşin acı yanı ise bu itirafı sonrasında ortaya çıktı. Eğer bu para aktarılmasaydı şirket çalışanlarına iki aydır ödenemeyen maaş hiç ödenemeyecekti ve sonunda yetkiden hemen sonra ki Perşembe günü ödendi.

BELEDİYE ŞİRKETİ BİMTAŞ ÇOK BÜYÜK ZARARDA

Burdur Belediye şirketi BİMTAŞ’ın;
* Burdur Belediyesinin kasasından 2014 ile 2019 yılları arası yaklaşık 5 milyon 235 bin Türk Lirası sermaye artışı yapılarak aktarılmıştır, 
*2018 yılında ise akaryakıt firmasıyla yapılan 5 yıllık sözleşme ile 11 milyon Türk lirası alınmıştır. Bu paradan makam arabası ve asfalt kazıma makinesi alınmış olup, kalan 7 milyon 715 bin TL nakit ise, belediye şirketlerine aktarılmış,
* Toplamda son beş yılda 13 milyon Türk Lirasına yakın para şirket kasalarına nakit olarak girmiştir. 
* Bütün bu nakit girişlerine rağmen bu hafta maalesef BİMTAŞ’a Belediyeden 5 milyon Türk lirası yine para aktarılmış olup 6 yılda aktarılan para TOPLAMDA 18 MİLYON TÜRK LİRASI na ulaşmış ve şirketlerin ne kadar BATAKTA olduğu gözler önüne serilmiştir. 

 

BU ZARARIN VE VURGUNUN SORUMLUSU KİM?

Yıllardır şeffaf ve sosyal belediyecilikle övünen CHP Burdur Belediyesi maalesef uyarılarımızı dikkate almayarak ŞİRKETLERİ büyük bir batağa saplamıştır. 
Belediye Meclisinde defalarca, 'Şirket Yetkilileri HALKIN ŞİRKETİ BİMTAŞ'ın Gelir ve Giderleri ile ilgili Burdur Halkını ve Belediye Meclisini bilgilendirsin isteği' ne yazık ki asla kabul edilmeyerek açıklanmamıştır. 
Kötü yönetilen ve büyük zararlara sebep olunan şirket yönetim kurullarına buradan SORUYORUZ; 
** Bu gün itibariyle girdap gibi çekip YENİLEN Halkın parası 18 MİLYON Türk Lirasına ne oldu? 
** 2014 Sayıştay raporu içindeki Bilançoya göre 2014 yılı sadece 800 bin ₺ zararla kapatan (ki 9 ayı CHP yönetimindeydi) BİMTAŞ’ın 6 yılda belediye kasasından ve sponsorluktan aktarılan 18 milyon Türk Lirası nerelere aktarıldı?
** Burdur Belediye şirketlerinin Akaryakıt istasyonları kar ediyorsa (ki akaryakıt fiyatları bölgenin en yükseklerindendir) zarar daha da katlanmıyor mu? 
** Geçen yıl Asfalta para bulamayan ve 4 milyon asfalt kredisi çeken CHP Belediyesi şimdi bu 5 milyon Türk Lirasını nereden bulacak? 
** Belediye Bütçesinden aktarılan nakit paraların kaynağı neresidir? 
** Belediye arsalarının satışlarıyla mı kapatılacak? 
** Şirket zararlarını çalışan 4 garibana yüklediniz. Acaba Belediye Şirketlerini özel işletmeye devretmeyi düşünüyor musunuz? 
** CHP Burdur belediyesi tekrar kredimi çekecek?
** Fen İşleri veya Destek hizmetleri müdürlüğü bütçeleri mi kısıtlanacak?
** Bu kadar zarara rağmen Belediye Başkanı ile şirket yöneticileri huzur haklarını ve CHP il başkanı da muhasebe ücretini tıkır tıkır almaya devam edecekler mi?

“BİRİSİ BUHARLAŞAN 18 MİLYON ₺ BİMTAŞ’IN ZARARLARINA DUR DEMELİ”

Değerli Burdur kamuoyu, buradan CHP Belediye Yönetimine ve Meclis üyelerine sesleniyoruz. Kanayan yara olan Burdur Belediye şirketlerinin zararlarını ve Ali Orkun Ercengiz’in kötü yönetimini bir an önce durdurulması gerekmektedir. En önemlisi de açık ve şeffaf bir şekilde Burdurlularımıza ve Belediye Meclisimize hesap verebilir şekilde yönetilmesi en büyük beklentidir. 
Burdur Hepimizin. Takdir çok kıymetli Burdur Kamuoyunundur.
HÜSEYİN OKAN 
AK PARTİ BURDUR MERKEZ İLÇE BAŞKANI


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması