Öldüren sıcaklar Türkiye'ye geldi! Bir hafta sürecek işte il il aşırı sıcak tahminleri Orhan Şen'in uyarıları...

TÜRKİYE önümüzdeki haftadan itibaren çok daha sıcak bir havanın etkisi altına girecek. Sıcaklıklar ortalama 5.6 derece daha artacak. Hangi ilde kaç derece sıcaklık görülecek? Orhan Şen, orman yangınları için neden 'önümüzdeki 4 güne çok dikkat' uyarısı ya


Gündem 24.07.2022 14:00:00 0
Öldüren sıcaklar Türkiye

Yurdun batı kesimlerinde hızını kesen rüzgarla birlikte sıcaklıklar artıyor. Marmara Bölgesi'ndeki rüzgar sıcak esiyor. Ege'de Bodrum ve Kuşadası'nda rüzgar kuvvetli olsa bile sıcak çarpması tehlikesi bulunuyor. Akdeniz'de ise kuru esen rüzgarlar orman yangını tehlikesini artırıyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen ise "Avrupa'daki Sıcak Hava dalgası uzun sürdü. Bu Türkiye'yi kıyısından köşesinden etkileyecek demiştik, öyle oluyor. İstanbul'da önümüzdeki 3-4 gün sıcaklık 32 derecelerde olacak. Edirne, İzmir, Muğla, Antalya'da var. Güney Ege'de ve Akdeniz'de sıcak hava dalgası var ve devam ediyor" deyip uyarılarını sıraladı. 

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. Önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıklar 5-6 derece daha yüksek seyredecek. Sıcaklığın 32-33 derece olduğu İstanbul'da rüzgar kuru esiyor. İstanbul'da yarın ise nem seviyesi yüksek seyredecek.

Antalya'da nem düşüyor, sıcaklık gölgede 40 derece civarında olacak. Marmara Bölgesi'nde hızını kesen rüzgar sıcak esiyor.  Bölgedeki sıcaklıklığın sağlığı olumsuz etkileyebileceğinden 'güneşe çıkılmamalı' uyarısı yapılıyor.  Edirne 38, Balıkesir 34, Sakarya 32 derece.

İç Anadolu'da Sivas, Kayseri, Aksaray boyunca rüzgar sert esiyor. Bölgede 30 derece olan sıcaklıklar, gelecek hafta ortası 35'leri geçecek. 

Akdeniz'de rüzgarlar kuru esmeye başladı. Sıcaklık ise yeni haftada 40 dereceyi geçebilir. Bölgede orman yangını tehlikesi bulunuyor. Adana 37, Kahramanmaraş 39, Mersin 34. 


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı