Orköy Kredisi Al Gelirini Köyde Kazan


Yaşam 12.01.2021 00:26:00 0
Orköy Kredisi Al Gelirini Köyde Kazan

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında kalan orman içi ve bitişiğindeki köylerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda orman köylerinin hayat kalitesini iyileştirmek amacıyla ormancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu, gelir seviyesi düşük köylere öncelik veriliyor. 
2020 yılında Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde 59 köyde, 184 aileye süt sığırcılığı,  64 aileye süt koyunculuğu, 5 aileye fenni arıcılık, 5 aileye traktör, 2 aileye tomruk çekme vinci, 12 aileye motorlu testere kredisi olmak üzere toplam 272 aileye %20 si hibe olmak üzere 7.134.590 TL Orköy Kredi desteği sağlanmıştır.
Orman köylüsü kendilerine sağlanan bu kredileri türüne göre değişmekle birlikte faizsiz olarak 3-7 yılda geri ödemesini yapacak. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma programının (UNDP) birlikte yürüttüğü “Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi için Sürdürülebilir Enerji Finans Mekanizması ORKÖY PV” projesi kapsamında Genel Müdürlükçe belirlenen tamamı hibe sistem olmak üzere 9 ailemize çatı PV sistemi kurulmuştur. Bu sistemi kurmaktaki amaç; orman köylüsünü tüketmiş olduğu elektriği kendi evinin üzerinde kurmuş olduğu panellerle güneşten faydalanarak kendi elektriğini üretmelerini sağlamaktır.
Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve ORKÖY Şube Müdürü Celal Korkmaz yapılan desteklerin orman köylülerine hayırlı olmasını dileyerek ORKÖY desteklerinin 2021 yılında da devam edeceği belirtiler. 

Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 110 milyon yolcu seyahat etti. YHT hatlarının toplam uzunluğu ise 2 bin 251 kilometreye ulaştı.
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı Isparta Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak yeni hava sistemi için uyarıda bulundu.
Isparta, AB destekli yerel iklim eylemi projesinde pilot il oldu Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi” çerçevesinde Isparta pilot iller arasında yer aldı. Proje kapsamında yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla I
Antalya’da otobüs ve taksi ücretleri arttı Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Devam Meclis Toplantısı’nda toplu taşıma ücretlerine zam yapılması kararı alındı.