Ormanlara Yangın-Cell ile mobil ekip

Ormanların korunması için 182 yıldır çalışan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), orman yangınlarında görevli olan mobil ekiplerin en iyi şekilde yönetilmesi amacı ile geliştirilen Yangın-Cell ve Görev Emir Sistemini hizmete sundu.


Gündem 18.04.2021 19:30:00 0
Ormanlara Yangın-Cell ile mobil ekip

ANKARA (İGFA) - Orman Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin ‘yangınlarla mücadelede herhangi bir zafiyete düşülmemesi için tüm önlemlerin en yüksek seviyede alınması’ talimatı doğrultusunda yeni bir haberleşme sistemini devreye aldı. 

Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görev alan personelin haberleşme sistemlerinin hiçbir aksama ve kesintiye uğramaması amacıyla geliştirilen Yangın-Cell Sistemi, mevcut Telsiz Haberleşme Sistemi ile taşınabilir telefonları aynı platformda görüştürmek üzere yazılım, cihaz ve donanımı kapsıyor. Bas-Konuş cihazları ile analog ve sayısal telsiz sistemleri arasında bağlantı sağlayan Yangın-Cell Sistemi, mevcut telsiz sistemlerine entegre edilen bir haberleşme kontrol odası çözümü sunuyor. Çeşitli ses, veri ve yönetim özelliklerini destekleyen yazılım sisteminin, akıllı telefonlara kurulan mobil uygulamalarla kullanıcıların telsiz çevrimine entegrasyonu tamamlandı.

OGM Yangın Yönetim Merkezinde yapılan tatbikata katılan Bakan Pakdemirli, Adana ve İzmir’de hazır bulunan ekiplere Yangın-Cell üzerinden talimatlar vererek sistemin entegrasyonunu kontrol etti. Konuyla ilgili bir konuşma yapan Bakan Pakdemirli, Yangın-Cell’in orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görevli mobil ekiplerin en iyi şekilde yönetilmesine yardımcı olması açısından büyük fayda sağlayacağının altını çizdi. Pakdemirli, orman yangınlarıyla mücadelede teknolojiyi en etkin şekilde kullanmaya devam edeceklerini söyledi. 


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak