Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri kadro istiyor! (Özel Haber)

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerliği 20 bin ön lisans bölümü mezunu teknikerler atama için bin kadro talep ediyor.


Gündem 26.03.2021 17:30:00 0
Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri kadro istiyor! (Özel Haber)

Sevda ARSLAN (YENİGÜN DİYARBAKIR)

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olarak sayıları her geçen gün artan Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri, atama sorunu yaşıyor. Son yapılan alımlarda 20 bin ön lisans mezun olmasına rağmen sadece 37 kişilik kadronun açılmasına tepki gösteren Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri, yaşadıkları mağduriyetin biran önce giderilmesini istiyor.

Son 12 yılda sadece 729 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıldığını belirten Ortopedik Protez ve Ortez mezunu teknikeri Hilal Akpınar, bölümün her yıl binlerce mezun verdiğine dikkati çekti. Sağlık Bakanlığının yaptığı son 12 binlik alımda 37 kişilik kadronun açılmasının Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri açısından kötü etkilediğini ifade eden Akpınar, "Sertifikalı işçilerin ve hemşirelerin branşlarda çalıştırıldığı sistem olduğu sürece binlerce atanmayı bekleyen tekniker her geçen yıl katlanarak artacak. Ortopedi doktorlarının yanlarında görmek istediğimiz teknikerleri, acil alçı odalarının açılmamasından açılsa bile aktif halde kullanılmadığından dolayı kamu ve şehir hastanelerine atamalarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu konunun bir an önce çözüme varılmasını istiyoruz. Protez ve ortez derslerini üniversitede sadece biz gördük. Alanımızda hemşirelerin, sertifikalı personellerin çalıştırılmaması gerekiyor. Ortez teknikerleri olarak yüksek puanlarla bile atanamıyoruz. Kamu ve Şehir hastanelerinde atölyelerin açılması ve branşlarda olan olası yığılmanın önüne yetkililerin geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

 


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...