OSMAN ÇULLU BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ” BAŞLADI


Spor 17.11.2019 19:44:00 0
OSMAN ÇULLU BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ” BAŞLADI

SDÜ Üniversitesi koordinatörlüğünde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+Stratejik Ortaklık Yetişkin Eğitimi projesi “Engelimi Değil Yeteneğimi Gör, Bir Kulvar da Bana Ayır” kapsamında düzenlenen etkinliğe milli sporcularımız Sümeyye Boyacı, Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk’ün yanı sıra ülkemizin farklı illerinden gelen 150 sporcu katıldı.

29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen etkinliğe, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, antrenörler, sporcuların aileleri ve izleyiciler katıldı.

“Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmesi”nin açılış konuşmasını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk yaptı. Geçtiğimiz aylarda ebediyete uğurladığımız yüzme antrenörü Osman Çullu’yu anarak sözlerine başlayan Uztürk, “Hayatını engelli gençlerimize adayan, sayısız engelli bireyi yetiştiren Osman Çullu’yu saygıyla anıyorum.” dedi. Uztürk, milli takım seçmelerinin de yapıldığı Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasının düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ise değerli yüzücüleri Isparta’da, Süleyman Demirel Üniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm sporculara başarılar diledi.

Yüzme Antrenörü Osman Çullu’nun eşi Şenay Çullu ise Kahramanmaraş`ta tüm imkansızlıklara rağmen olağanüstü çalışmaları sonucu çok sayıda engelli sporcu yetiştiren ve onları milli sporcular seviyesine getiren Osman Çullu’yu anarak “Eşim, engelliler ve aileleri için bir umut oldu. Engellilerin spor yapabileceğini, neler başarabileceğini gösterdi. Türkiye tarihinde ilkleri yaşatan bir antrenör oldu. Her zaman hayatımı engellilere adadım. Ölünceye kadar da vatanım için çalışmaya devam edeceğim derdi. Bu organizasyonu düzenleyenlere, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmesi”nin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi. Dereceye giren yüzücülerimize de ödülleri verildi.

17 Kasım Pazar günü sona erecek şampiyona, sporcularımızın kıyasıya mücadelesine sahne olmaya devam edecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı
Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde? Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde?
Göz torbalarını artık taşımayın Göz torbalarını artık taşımayın
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi