Osmangazi’den 70 ülkeye bilim, kültür ve kardeşlik mesajı

Bursa, çok anlamlı ve değerli bir mirası da dünyaya ulaştırıyor.  600 yıl boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı Türk kültürü, bugün yabancı öğrenciler aracılığı ile dünyanın dört bir yanına bilim, barış, kardeşlik olarak ulaşıyor.


Gündem 17.04.2021 16:00:00 0
Osmangazi’den 70 ülkeye bilim, kültür ve kardeşlik mesajı

BURSA (İGFA) - Bursanın Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Lisesi, 70 ülkeye bilim, sanat ve kardeşlik götürüyor. Pandemi sürecinde ülkelerine dönmeyerek Türkiye’ye olan gönül borçlarını ödemek için maske ve tıbbı malzeme üreten yabancı öğrenciler,  Osmanlı kültürünün önemli bir değeri olan mehter takımı kurarak Türk kültürünü ülkelerine taşıyor.

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 70 ülkeden 230 öğrenci, kaliteli eğitim almalarının yanı sıra, ülkemizin sahip olduğu manevi ve kültürel değerleri de en güzel şekilde öğreniyor. Okuldaki 25 farklı ülkeden 33 öğrencinin mehter takımı oluşturması da bunun en güzel örneği.

Öğretmenleri tarafından okul genelinde yapılan bilgilendirme sonrasında mehter takımını öğrenen ve buna ilgi duyan Pakistan, Ürdün, Burkina Faso ve Fildişi Sahili gibi farklı ülkeden 33 öğrenci,  aldıkları eğitimler sonucunda dünyanın en eski askeri bandolarından biri olan mehter takımının günümüzdeki temsilcilerinden oldu. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından en kaliteli kumaşlarla, bedenlerine uygun olarak dikilen kıyafetleri de giyen öğrenciler, ilk konserlerini de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve okul arkadaşlarına verdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yabancı öğrencilerden kurulu mehter takımını çok başarılı bulduğunu ifade etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı