Osmanlı kostümünü bugün giyer gezerim

Kuruluş Osman’ın oyuncusu Bahtiyar Engin, canlandırdığı Çömlekçi İdris karakteri ve diziyle ilgili atv Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.


Gündem 14.02.2021 13:30:00 0
Osmanlı kostümünü bugün giyer gezerim

İSTANBUL (İGFA)  -‘Kuruluş Osman’ dizisinde Çömlekçi İdris karakterine can veren Bahtiyar Engin, Bozdağ Film Platosuna övgüler yağdırdı.

Canlandırdığı Çömlekçi İdris karakteri hakkında bilgiler veren Engin “İdris, Demirci Davut ile Hacıvat-Karagöz gibi olan, sürekli paslaşıp şakalaşan, obanın gülen yüzü ama başka bir tarafa doğru kaydı. İdris biraz kulvar değiştirdi ama henüz bilmiyoruz tabii nereye varacağımızı” şeklinde konuştu.

Bahtiyar Engin, Ahmet Yenilmez ile eski tanışıklığını ve setteki ekip arkadaşlarıyla uyumunu “Kuruluş Osman setini kutlamak gerekiyor. Pedagojik bir başarı olduğunu düşünüyorum. Benim için biraz da Ahmet Yenilmez’le buluşma oldu bu set. Ahmet Yenilmez, benim çocukluktan beri abim, köylüm ve mahallelimdir. O kadar güzel bir atmosfer var ki burada, gençlerle, yaşı, kuşağı fark etmeksizin çok iyi anlaşıyoruz. Ahmet Yenilmez’i bir kenara koyarım ama anlaşamadığım, sevmediğim kimse yok sette” sözleriyle anlattı.

 “KURULUŞ OSMAN KOSTÜMLERİMİ BUGÜN GİYİP SOKAĞA ÇIKARIM”

Bahtiyar Engin, ‘Kuruluş Osman’ setinde giydiği kostümlerle ilgili “Ben kostümlere büyük hayranlık duyuyorum. Rol için giydiğim kostümleri keşke bugün biz Türkler olarak hala giyiyor olsaydık. İlk yapılan kostümdeki yeleği çok seviyorum. Onu tasarımcıya ve yapıma danışıp iş bittikten sonra benim için ayırmalarını isteyeceğim. Bir askıyla duvara veya tiyatroda bir yere asarak kullanırım diye düşünüyorum. 1200’lerin sonlarına doğru bir dönemi yansıtıyoruz ya burada, ne kadar güzel kültürümüz varmış bizim ve kostüme ne kadar hoş yansıyabiliyormuş. Ben bugün de giyer ve sokağa çıkarım bu kostümlerle ama dünya değişirken, modacıların o döneme bakmasını öneririm” dedi.

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi