Oto servislerin anlaşma zorunluluğu ortadan kalktı

Autofox Otofox firmasının sahibi ve ayrıca KUMSED Başkanı Cemil Altınkaya, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetime Kurumunun almış olduğu yeni kararları sayesinde büyük ve küçük oto servislerinin rekabetinin kolaylaştığını söyledi.


Gündem 21.02.2021 14:30:00 0
Oto servislerin anlaşma zorunluluğu ortadan kalktı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’nin tanınan isimlerinden Autofox Otofoxun sahibi ve TOSEF Konfederasyonuna bağlı Kuzey Marmara Servisler Derneği (KUMSED) Başkanı Cemil Altınkaya, oto tamircileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Oto tamir ve oto servisler için önemli gelişmeler yaşandığını kaydeden Altınkaya, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun ek 6 maddesince almış olduğu yeni düzenlemeye dikkati çekti. Buna ögre hasar onarım ve oto servislerinin işlerini önemli derecede kolaylaştırarak çığır açacak bir karara imza atıldığını belirten Altınkaya, "Bundan böyle sigorta şirketleri üzerinden açılacak olan hasar dosyalarının tahsilatı, hizmet veren tarafından ruhsat sahibinden alınacak banka bilgileri ve IBAN yazılı imzalı bir dilekçe ile tahsil edilebilecek” dedi.

Yapılan yeni düzenlemeyle tüm oto servislerinin sigorta şirketleri ile anlaşmalı olma zorunluluğu ortadan kalktığını ifade eden Cemil Altınkaya, kararı, yeni dönemde hasar onarımlarını tekelinde bulunduran yetkili servisler ve büyük özel servisler ile kalitesi yüksek, küçük oto tamircilerinin bunlarla rekabet gücünü artıracak olmasından ötürü sevindirici bir gelişme olarak nitelendirdi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı