ÖZÇELİK: BURDUR’DA SAĞLIK YATIRIMLARI 2023’DE DE HIZLA DEVAM EDECEK

TBMM BAŞKANLIK DİVAN KATİP ÜYESİ AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ BAYRAM ÖZÇELİK: "BURDUR’DA SAĞLIK YATIRIMLARI 2023’DE DE HIZLA DEVAM EDECEK MAKÜ’YE TIP FAKÜLTESİ YAPIMI TALEBİMİZİ İLETTİK.


Gündem 8.11.2022 23:43:00 0
ÖZÇELİK: BURDUR’DA SAĞLIK YATIRIMLARI 2023’DE DE HIZLA DEVAM EDECEK

Bölgemizin parlayan yıldızı Mehmet Akif Ersoy Üniversitemize Tıp Fakültesi kurulması ile ilgili Makü Senatosu Kararını Aldı  talebimizi Sn. Bakanımıza aktardık. Sn. Bakanımız talebimizle ilgili değerlendirileceğini Söyledi.
YENİ HASTANENİN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANEMİZE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİK
Burdur Merkezde Bakanlığımız tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan 475 yatak kapasiteli Devlet Hastanemiz için tıbbi cihaz, klinik birimlerin ihtiyaçları ve Bilgi işlemleri için 2. Dilim Ödeneğin Gönderilmesini konuştuk. Daha önce de talepte bulunduğumuz  Eğitim Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi ve yeni bölümler açılmasını ile ilgili talebimizi ilettik.
EŞELER DEVLET HASTANESİ YAPIMI İLE İLGİLİ SÜREÇ HIZLANDIRILACAK 
Karamanlı ve Tefenni İlçeleri için önem arz eden yatırımlardan olan Eşeler Devlet Hastanesi ile ilgili Görüşmemizi  gerçekleştirdik “ Karamanlı Belediye Başkanımız Fatih Selimoğlu ile birlikte Sn. Bakanımıza Eşeler Devlet Hastanesinin önemini tekrardan ilettik. 2023 yatırım programına alınması ile ilgili çalışmalar yapıldığını Sn. Bakanımız,Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanını Arayarak Onaylanmasını Talep etti.İlçelerimiz için önemli olan bu yatırımı yakinen takip etmeye devam edeceğiz. 
GÖLHISAR DEVLET HASTANESİ EK BİNA YAPIMI 
Gölhisar ilçemize yeni bir Devlet Hastanesi yaparak, hemşehrilerimizin hizmetine sunmuştuk. Hastanemizin daha iyi hizmet verebilmesi için ek bina yapımı talebimizi Sn. Bakanımıza ilettik.” Resmî Yazısının Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına Yazılması Talimatı verildi 
BUCAK MEHMET CADIL SAĞLIK MERKEZİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ GÜÇLENDİRME VE CİHAZ TALEPLERİMİZİ İLETTİK 
Müstakil olarak iznini aldığımız Bucak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin kısa sürede güçlendirme çalışmalarının tamamlanarak hizmet vermeye başlaması, Burdur Merkez ve Bucak İlçemize Dijital Mamografi Cihazı talebimizi Sn. Bakanımıza aktardık.Bakanımız,Halk Sağlığı Genel Müdürünü Arayarak Mamografinin Karşılanması Talimatını verdi  
ÇAVDIR DEVLET HASTANESİ YAPIMININ TEKRAR İHALEYE ÇIKARILMASI 
Çavdır İlçemizde yeni Devlet Hastanesi yapımı için ilk İhale Yapılmıştı Yüklenici Firma Uzun Süre Bekledikten Sonra Fesih istedi,Fesih Yapıldı.2. ihaleye Çıkılması için Bakanımızın Talimatı Oldu.
DİŞ HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ :
1-Bir Diş Hekiminin Yanında Sigortalı Diş Hekiminin Çalışmasının Kanuni Düzenlemesinin Yapılmasının Sağlanması.Bu konuda Kanun Maddesi çıkarılması İçin Çalışması Yapılması 
2-15 Yıl Diş Hekimliği Yapan Diş Hekimlerimize Yeşil PASAPORT Verilmesi 
3-Eskişehir,Karabük ve Kırşehir’de Pilot Uygulanan 2-12 Yaş  Aile Diş Hekimliğinin Tüm Türkiye’ye Yaygınlaştırılması, ADSM’lere daha Fazla Diş Hekimi Alınmasının Gerçekleştirilmesi 
4-Engelli Vatandaşlarımızın Diş Tedavilerinde,Diş Hekimlerine Fazla SUT  Uygulamasının Yükseltilmesi 
2023 YILI SAĞLIK YATIRIMLARI 
Burdur İli Genelinde ihtiyaç olan yeni sağlık yatırımları ile ilgili talepleri de ilettilerini belirten Milletvekili Özçelik “Sağlıkta bir çok yatırımı İlimize kazandırdık. Yine İlimizde ihtiyaç olan Müdürlüğümüzün belirlediği yatırımlarla ilgili Bakanımıza taleplerimizi ileterek 2023 yılı yatırım programına alınmasını talepte bulunduk.”


Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı
Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak