Özçelik, İsmail Şerife Sarı ile ilgili tüm detayları açıkladı


Siyaset 23.08.2022 23:39:00 0
Özçelik, İsmail Şerife Sarı ile ilgili tüm detayları açıkladı

İsmail Şerife Sarı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nin Burdur'a kesinlikle taşınmayacağını belirten AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, binanın dayanaklılığı ile ilgili yazılan raporla ilgili açıklamada bulundu.

İsmail Şerife Sarı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü İdari Binası'nın 1993 yılında inşaatına başlanıldığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 1997 yılında hizmete açıldığını, 2004 yılında yapılan zemin etüdü sonucunda zemin suyu seviyesinin “0” bazı günlerde (+)10 cm seviyesinde olduğundan temel seviyesinin sürekli su altında kaldığının tespit edildiğini söyledi.

Bina için 2014 yılında deprem performans analizi yapıldığını aktaran Milletvekili Bayram Özçelik, " 2014 yılında deprem performans analizi yapılmış ve bina taşıyıcı sisteminin deprem yükü taşıma kapasitesinin düşük olduğu, binanın çökme durumu düzeyinde bulunduğu ve güçlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Raporda binanın tadilat maliyetinin bina maliyetine oranının %39 olduğu, güçlendirme maliyetinin bina maliyetine oranının %15 olduğu tespit edilmiştir. Ancak 2014 yılından itibaren güçlendirme ile ilgili çalışmalar devam etmektedir." dedi.

27 Ekim 2021 tarihinde deprem güçlendirme proje hizmeti alım işi sözleşmesinin imzalandığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 27.10.2021 tarihinde İl Özel İdaresi ile AS Grup Mim. Müh. Res. İnş. Tur. Ve Tic. Ltd. Şti. arasında Deprem Güçlendirme Proje Hizmeti Alım İşi sözleşmesi imzalanmış olup 05.11.2021 tarihinde yer teslimi yapılmış iş süresi olarak 150 takvim günü belirlenmiştir. İlgili firma tarafından yapılan deprem performans analizi sonucu Çevre ,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2022-1 birim fiyat analizi kullanılarak Güçlendirme, tadilat, onarım yapım bedeli 15.978.663,30 T L + K D V yaklaşık değerinde olacağı düşünülmüştür (Bina İnşaat Alanı:3870 m²). Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2022-1 Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkındaki Tebliğin 4A sınıfı birim maliyeti 3.200,00 TL olarak belirlenmiş olup ,mevcut bina inşaat alanı göz önünde bulundurularak birim maliyete göre yapılacak olan yeni binanın maliyeti 12.384.000,00 TL yaklaşık değerlerinde olacağı düşünülerek yeniden yapım veya güçlendirme yapılması konusunda Bakanlığımızın değerlendirmesi talep edilmiştir. Ancak hesaplamalar yapılana kadar güncel birim maliyetlerde değişiklikler olduğu göz önüne alınarak belirtilen tahmini fiyatların daha da artacağı düşünülmektedir. " ifadelerini kullandı.

 

Engelli ve Yaslı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 19.08.2022 tarih ve 4405675 sayılı yazısı ile fayda/maliyet analizinin yapılması için, yeniden yapım maliyetinin hazırlanması, güçlendirme projesi çizilerek, güçlendirme ve güçlendirmeye bağlı onarımlara ait yaklaşık maliyetin hazırlanması ayrıca yeni tip engelsiz yaşam merkezi olarak planlanması ve net kapasite hesabının yapılabilmesi için arsanın dijital verileri ile yapılacak iş ve işlemlere ait bilgi ve belgeler talep edilmiştir. EYHGM tarafından talep edilen bilgi, belge ve yapılması gerekli işlemler Burdur İl Özel İdaresi’ne resmi yazı ile gönderilmiştir. İlgili firma tarafından yapılacak işlemlere müteakip Kurumun yıkılıp yeniden yapılması ya da güçlendirme yapılarak devam edileceğine Bakanlığımızca karar verilecektir.

Yapılacak olan çalışmalar kapsamında İsmail Şerife Sarı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalmakta olan çocukların geçici süreliğine naklinin gerçekleştirileceğini aktaran Milletvekili Bayram Özçelik, " ​Kuruluşumuz bakım ve koruması altında toplamda 81(59 kurum-22 umutevi) engelli çocuğumuz ve 2 yaşlımıza hizmet vermekte iken nakilleri çıkmış sırada bekleyen 10 engelli çocuğumuz ve 1 yaşlımız nakil olarak gitmiştir.  12 Engelli çocuğumuz Kahramanmaraş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ve 1 engelli çocuğumuz da Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne nakil edilecektir. Kuruluşumuzda kalan 37 engelli çocuğumuz ve 1 yaşlımız Burdur Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne nakil edilecektir. " dedi.

Hizmet binasının yeniden faaliyete başlamasıyla çalışanların tekrar Bucak'a geleceğini belirten AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 

✓ Kuruluşumuz bünyesindeki meslek elemanlarının İl Müdürlüğü mesleki ihtiyaç olan Kuruluşlara,
✓ Kuruluşumuzda görev yapan güvenlik elemanlarının Burdur Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne veya Burdur Huzurevine ,
✓ Bakım personelinin ihtiyaç doğrultusunda Burdur Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne veya il merkezindeki çocuk kuruluşlarına(ÇODEM vb.)
Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış olup; yerine yeni bir Kuruluş yapılıp faaliyete geçinceye kadar hizmete ara verileceği, Hizmet binamız faaliyete başlayınca  mevcut personel ile işleyişinin devam  edeceği planlanmıştır. " dedi.


Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma