Özçelik'ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


Gündem 19.09.2019 00:31:00 0
Özçelik

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, 19 Eylül 'Gaziler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Milletvekili Bayram Özçelik mesajında Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere gazilerimizin ve şehitlerimizin mirasıdır. Gazi ve şehitlerimiz, bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.” Dedi.


Milletvekili Bayram Özçelik “Bizler “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” inancıyla her türlü tehlikeye karşı göğsünü siper eden, vatan, ezan ve bayrak gibi değerlerimiz uğruna gözünü kırpmadan yollara düşen kadim ve kutlu bir mirasın temsilcileriyiz. Tarih boyunca bağımsızlığına gölge düşürmeyen milletimiz, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmadığını 15 Temmuz’da yaşanan Hain Darbe Girişimi karşısında duruşu ile bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Kahraman milletimiz bu özelliği ile tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamadığı gibi, yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde mazlum milletlerin ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevreler huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar. Fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimiz bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam etmekte ve bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar" ifadelerini kullandı.


Şehit Yakınları ve Gazilere kapsamlı hakların tanıldığını belirten Milletvekili Özçelik “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yönelik istihdamdan sağlığa, eğitim ve öğrenimlerinden sosyal yaşamlarına kadar kapsamlı haklar tanıldı, hizmetler götürüldü. Bu anlamda her zaman onların ve emanetlerinin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.


19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Burdur halkı adına, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim." Dedi.

İbradı’ya TOKİ’den 50 konut Antalya İbradı’da TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 50 konut hak sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Bakan Murat Kurum’a teşekkür etti.
FETÖ’ye yönelik 34 ilde operasyon: 77 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik jandarma ekiplerince son iki haftada 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 77 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Burdur’da miniklere trafik güvenliği eğitimi Burdur'da 220 öğrenciye mobil parkurda trafik güvenliği eğitimi verildi
Akseki’de coğrafi işaretli ürünler tanıtımına teşekkür belgeleri Akseki’de Coğrafi İşaretli Ürünler Seferberliği kapsamında düzenlenen tanıtım programına katkı sunan kurum ve çalışanlara, Kaymakam Yusuf Ilıca tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
CHP’li Halıcı’dan dereboğazı yolu tepkisi: “Bu yol artık vaat değil, utanç dosyasıdır” CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Dereboğazı Yolu için yıllardır tekrarlanan vaatlere tepki göstererek, “Isparta artık söz değil, net takvim ve bitmiş yol istiyor” dedi.