Özçelik'ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


Gündem 19.09.2019 00:31:00 0
Özçelik

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, 19 Eylül 'Gaziler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Milletvekili Bayram Özçelik mesajında Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere gazilerimizin ve şehitlerimizin mirasıdır. Gazi ve şehitlerimiz, bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.” Dedi.


Milletvekili Bayram Özçelik “Bizler “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” inancıyla her türlü tehlikeye karşı göğsünü siper eden, vatan, ezan ve bayrak gibi değerlerimiz uğruna gözünü kırpmadan yollara düşen kadim ve kutlu bir mirasın temsilcileriyiz. Tarih boyunca bağımsızlığına gölge düşürmeyen milletimiz, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmadığını 15 Temmuz’da yaşanan Hain Darbe Girişimi karşısında duruşu ile bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Kahraman milletimiz bu özelliği ile tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamadığı gibi, yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde mazlum milletlerin ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevreler huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar. Fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimiz bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam etmekte ve bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar" ifadelerini kullandı.


Şehit Yakınları ve Gazilere kapsamlı hakların tanıldığını belirten Milletvekili Özçelik “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yönelik istihdamdan sağlığa, eğitim ve öğrenimlerinden sosyal yaşamlarına kadar kapsamlı haklar tanıldı, hizmetler götürüldü. Bu anlamda her zaman onların ve emanetlerinin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.


19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Burdur halkı adına, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim." Dedi.

Antalya’da sanat ve teknolojinin dev buluşması Antalya Gökkuşağı Koleji ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ruin Adalia’nın tarihi atmosferinde düzenlenen “Kültür, Sanat ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu”nda dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliği odağına alan dev bir organizasyona imza attı. Üreten nesil
Isparta belediyesinin mülkünü harabeye çevirdiler Isparta Belediyesi’nin Emre Mahallesi Öküzbattı Mesireliği’nde bulunan restoran ve kafesinde, 5 yıldır süregelen kiracı krizi şoke eden bir sonla noktalandı.
Salda’da yüzler güldü: Su seviyesi artıyor Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü’nde su seviyesi son bir ayda 14 santimetre yükseldi. Yağışların etkisiyle gerçekleşen bu artış, kuraklık tehdidi altındaki göle tam 6 milyon ton can suyu oldu.
Meteoroloji’den çığ ve don uyarısı Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları hafta sonu itibarıyla batı kesimlerde artışa geçerken, doğu bölgelerinde soğuk hava etkisini sürdürecek.
TÜBİTAK destekli projeyle keçi kanında sülük yetiştiriciliğinde zirve ISUBÜ’nün TÜBİTAK destekli araştırmasında, tıbbi sülük yetiştiriciliğinde doğal keçi kanının diğer kan türlerine göre en yüksek büyümeyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlandı. Bulgular, Teke Yöresi için stratejik ve ekonomik...