Yaşam

Yaşam Haberleri

ÖZÇELİK'TEN ÇANAKKALE MESAJI


Yaşam 17.03.2020 23:19:00 0
ÖZÇELİK

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Bayram Özçelik, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 105’inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle anma mesajı yayınladı.

 

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik: “Türk Milleti cesurdur, kahramandır, cefakâr ve fedakârdır, hele hele söz konusu vatanıysa gözü hiçbir şey görmez. Çanakkale işte böylesi bir destandır. Çanakkale, Türk Milleti’nin kahramanlık hikâyesini satır satır destanlaştırdığı yüreğinde büyüttüğü sarsılmaz bir inançtır.” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin, vatan topraklarına göz diken ve işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini gösterdiğini ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayarak Türklerin tarih sahnesinde ilelebet var olacağını kanıtladığını belirten AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Çanakkale Zaferimizin 105. Yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyoruz.


Çanakkale, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır. Bizlere bir asır önce hasta adam muamelesi yapanlar Türklerin onları nasıl Çanakkale’de yerle yeksan ettiğini ve hüsrana uğrattığını unutmasınlar.

Türk milleti Çanakkale’den sonra 15 Temmuz’da da ülkemize saldıran hainlere karşı bir diriliş destanı yazmıştır. Türkler hiçbir unsur tarafından silinmesi mümkün olmayan bir tarih yazmış, Türkiye’nin temellerini sağlamlaştırmıştır. Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arabı’yla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de yan yana yatan şehitlerimiz, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü göstergesidir. Dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize savaş açanlara karşı tavrımız ve duruşumuz nettir. Milletimizle birlikte el ele vererek Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşıma konusundaki kararlılığımız sonuna kadar devam edecek ve bu uğurda her türlü mücadeleyi vermeyi sürdüreceğiz.


Bu vesileyle Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105.yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız, milletimiz ve devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi, şükran ve rahmetle anıyorum. " dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin