ÖZEL ISPARTA'NIN İLK GÜL HASADINI YAPTI


Yaşam 10.05.2020 21:16:00 0
ÖZEL ISPARTA

Türkiye'deki gül üretiminin yüzde 82'sini karşılayan Isparta'da havaların ısınmasıyla yeni sezon hasadı  başladı. Isparta, dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılıyor. Türkiye'deki gül üretiminin ise yüzde 82'sini karşılıyor. Keçiborlu ilçesine bağlı Senir Kasabasına bağlı Ardıçlı'da sezonun ilk gül çiçekleri açılıyor.

Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta ziyaretinde yanına aldığı AK Parti İlçe Başkanları ile beraber gül sezonun ilk hasadı için Senir Kasabasında Hasan Babacan'a ait gül bahçelerini ziyaret etti. Gül bahçelerinde üreticilerden bilgiler aldı ve gül hasadı yaptı.

 

Milletvekili Özel, Türkiye'de gül denildiğinde Isparta, Isparta denildiğinde de gülün akla geldiğini söyledi. Özel, şöyle konuştu:

"İlimiz gül yağı üretiminde de birinci sırada. 2018 yılında gül ve gül ürünlerinden toplam 45 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmişiz. 2019 yılında bu ihracatımızı yaklaşık yüzde 20 seviyesinde artırarak 60 küsur milyon dolara çıkarmışız. Gülü çiftçimiz sadece ekonomik değer olarak değerlendirmiyor. Aynı zamanda bahçelerimiz turizm amaçlı kullanılmaya da başlandı ve önemli rakamlarda yerli ve yabancı turist ilimize, ilçelerimize, köylerimize gelerek gül tarlalarında gül toplayarak keyifli zaman geçiriyor."

Geçen yıl 1 buçuk milyonu aşkın kişi gül ve lavanta turizmi için Isparta'yı ziyaret etmiş. Özel, bu sene belki bu salgın pandemisi nedeniyle ziyaretçi sayısında hedeflediklerimiz yakalamayacağız ama olsun önemli olan sağlıktır dedi. Güçlü sağlık sistemiz ve Devletimizin olağanüstü çalışmaları sayesinde bu salgınıda bertaraf edeceğiz inşallah dedi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz